Pri Dubnici prekopávajú pole, hľadajú ďalšiu obeť údajného vraha zo Zliechova

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry a policajní technici prekopávali pole medzi Novou Dubnicou a Dubnicou nad Váhom. Pôdu odkopávali malým bagrom. Miesto medzi stromami bývalo kedysi záhradkou a nachádzajú sa tu koterce. V tých choval bojové psy Miroslav L. (39), známy aj ako sériový vrah zo Zliechova. Aj keď policajti zatiaľ neposkytujú k prípadu žiadne informácie, nám sa podarilo zistiť, že na pozemku hľadajú pochované telo jednej z jeho údajných obetí.

12.10.2017 17:00
NAKA, polícia, pole, Dubnica Foto: ,
Policajti z NAKA a policajní technici prekopávajú pole medzi Novou Dubnicou a Dubnicou nad Váhom.
debata

Na mieste bolo počas štvrtka niekoľko policajtov. V jame vyhĺbenej bagrom hľadali policajti s technikom zrejme stopy po údajnej obeti Miroslava L. Policajti miesto prehľadávali v rukaviciach a do vreciek vzali niekoľko vzoriek vykopaných zo zeme. Aj v minulosti už na tomto mieste boli priamo s Miroslavom L.

„On tu choval psy. Dve veľké argentínske dogy. Hovorí sa, že tam pochovával obete,“ povedal obyvateľ blízkeho Kolačína. Podľa neho v poli neboli legálne záhradky, ale ľudia si ich tam aj tak založili. „Preteká tadiaľto potok, takže mali vodu a v minulosti tu zvykli aj pestovať zeleninu. Teraz už nie,“ dodal muž z Kolačína.

Prípadom Miroslava L. sa zaoberá policajné prezídium. „Vzhľadom na aktuálne prebiehajúce úkony nie je v súčasnej dobe možné poskytnúť bližšie informácie, pretože by mohlo dôjsť k ohrozeniu, respektíve k zmareniu práve prebiehajúcich úkonov trestného konania,“ povedal hovorca prezídia Martin Wäldl.

Miroslava L. polícia podozrieva zo štyroch vrážd. Obvinený je zatiaľ z troch, ku ktorým sa aj priznal. Nepriznal sa iba k vražde 1,5-ročnej Ninky z Handlovej a zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Obeťou zlého zaobchádzania má byť syn jeho družky Lucie.

Miroslava aj Luciu polícia zadržala v lete tohto roka. Na výsluchy ich vodili nie v klasických putách, ale v takzvanom medveďovi. Polícia totiž podozrievala muža, že okrem týrania dieťaťa má toho na svedomí oveľa viac. Príliš veľa ľudí, ktorí sa pohybovali v jeho okolí, sa totiž bez stopy stratilo. Miroslav samotný sa nechal oslovovať Imhoteph, chodil oblečený v dlhej čiernej sukni, choval bojových psov a ľudia ho označovali za veľkého čudáka.

Po zadržaní Miroslava a jeho družky prekopávali najprv lúku za domom v Zliechove, kde Miro, Lucia a tri deti spoločne bývali. Polícia Miroslava podozrieva z toho, že v roku 2010 sa mal zbaviť svojej manželky Sandry (29) z Česka. Tá totiž bez stopy zmizla. Rok na to sa stratil aj manžel jeho súčasnej družky Lucie a v roku 2012 zmizli bez stopy nezvestné Monika a jej malá 1,5-ročná dcéra Ninka, ktoré sa tiež pohybovali v Miroslavovom okolí. Práve pozostatky po Monike a Ninke hľadali v minulosti policajti v Zliechove, keďže Miroslav sa mal priznať, že ich telá spálil a popol rozsypal po pozemku. Práve tam hľadali policajti drobné úlomky kostí.

Polícia okrem toho prehľadala aj všetky domy a byty, v ktorých sa v minulosti Miroslav v zdržiaval. Momentálne sa muž nachádza vo väzbe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zliechov