Na Hlavnom námestí v Bratislave už osadili vianočný stromček

Súčasťou predvianočného rituálu pred spustením Vianočných trhov na Hlavnom námestí v Bratislave býva už tradične osadenie vianočného stromčeka. Tento rok ide o 35-ročnú douglasku tisolistú z Meských lesov v Bratislave. Meria približne 12 metrov.

06.11.2017 13:02
debata (2)
zväčšiť Hlavné mesto ako symbol prichádzajúcich Vianoc... Foto: Hlavné mesto SR Bratislava
stromcek Hlavné mesto ako symbol prichádzajúcich Vianoc osadilo stromček na Hlavnom námestí.

„Každoročnou tradíciou predtým, ako hlavné mesto začne s inštaláciou vianočných stánkov na oboch námestiach, ktoré budú centrom tohtoročných vianočných trhov v Bratislave, býva osadenie neozdobeného vianočného stromčeka. Ten sa na skutočný vianočný stromček premieňa až v momente, keď dôjde k jeho rozsvieteniu, ktoré sa koná v deň ich oficiálneho otvorenia,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

zväčšiť Hlavné mesto ako symbol prichádzajúcich Vianoc... Foto: Hlavné mesto SR Bratislava
stromček Hlavné mesto ako symbol prichádzajúcich Vianoc osadilo stromček na Hlavnom námestí.

Vianočný stromček na Hlavnom námestí vyberajú odborní pracovníci mestskej organizácie Mestské lesy v Bratislave. Musia nájsť taký stromček, ktorý má vhodnú výšku, šírku, ale aj obvod kmeňa. Minulý rok našli takýto stromček na základe podnetu od rodiny Mackovej z mestskej časti Bratislava – Karlova Ves, ktorá stromček mestu darovala. Bol to smrek s výškou približne 17 m, vážil 2 tony a mal 30 rokov.

Tento rok sa vianočný stromček oficiálne rozsvieti a otvorí 24. ročník vianočných trhov v Bratislave symbolicky v piatok 24. novembra. Vianočné trhy 2017 na Hlavnom a Františkánskom námestí potrvajú od 24. novembra do 22. decembra 2017.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #vianočný stromček