Uzatvoria dva vstupy do podchodu na Trnavskom mýte

Od 1. decembra sa začnú práce, ktoré si budú z hľadiska bezpečnosti vyžadovať dočasné uzavretie dvoch vstupov do podchodu. Ide o vstup do podchodu Nová Tržnica a električkové nástupište č. 1. Alternatívne trasy budú na povrchu Trnavského mýta. Dočasné obmedzenia sú naplánované do marca 2018.

27.11.2017 12:46
trnavské mýto Foto: ,
Archívna snímka.
debata

Obmedzenia sú potrebné najmä z hľadiska bezpečnosti chodcov, užívateľov podchodu a stavebných pracovníkov. Alternatívne trasy budú vedené na povrchu nasledovne:

  • Vstup do podchodu Nová Tržnica bude uzatvorený. Obchádzková trasa bude viesť po Šancovej ulici k priechodu pre chodcov pri Novej Tržnici v smere na Kukučínovú ulicu. Následne bude potrebné prejsť na druhú stranu a po chodníku až ku vstupu do podchodu Istropolis.
  • Električkové nástupište číslo 1 v smere Ružinov bude uzatvorené. Obchádzková trasa bude viesť náhradným priechodom na nástupište číslo 2.

V okolí podchodu budú inštalované informačné tabule, ktoré budú verejnosť navigovať na obchádzkové trasy.

Rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte podľa magistrátu pokračuje podľa plánu. Doteraz sa v podchode realizovali práce na odstránení hliníkového podhľadu a stropnej tepelnej izolácie v celom rozsahu vybudovanie koridorov pre peších a v súčasnosti prebiehajú interiérové asanačné práce – búranie verejných toaliet, demontáž vnútorných obkladov stien podchodu, lokálna demontáž dlažby v časti budúcich nájomných jednotiek či asanácia technických priestorov v technologickom zázemí podchodu.

Hlavné mesto aktuálne opravuje povrchy chodníkov od Levickej ulice po križovatku Trnavské mýto a v oblasti pri východe z podchodu Trnavská/Vajnorská, ako súčasť celého projektu podchodu Trnavského mýta. Práce by mali byť ukončené približne do polovice decembra.

Rekonštrukciu podchodu realizuje hlavné mesto v spolupráci s developerskou firmou Immocap Group. Rekonštrukcia podchodu by mala byť ukončená v lete 2018.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Trnavské mýto