Bratislavský župan Droba predstavil kľúčové mená vo svojom tíme

Novým riaditeľom Úradu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) bude zakladajúci člen strany Sloboda a Solidarita (SaS) a zároveň bývalý zamestnanec ministerstva obrany Marián Viskupič.

05.12.2017 15:09
BSK: Droba prevzal funkciu predsedu Foto: ,
Predseda BSK Juraj Droba.
debata

Na brífingu po skončení ustanovujúceho krajského zastupiteľstva to vyhlásil nový predseda BSK Juraj Droba s tým, že Viskupič je človekom, ktorý má nespochybniteľnú antikorupčnú minulosť z ministerstva obrany, kde jednak vyhadzoval skorumpovaných ľudí a zároveň dohliadal na to, aby sa obstarávalo čo najefektívnejšie.

Druhým kľúčovým človekom na úrade kraja bude podľa Drobu tiež bývalý zamestnanec ministerstva obrany Pavol Líška. “Ten sa stane riaditeľom obstarávania a správy majetku,“ uviedol ďalej Droba. Dodal, že v jeho tíme tretím dôležitým človekom bude aj bývalý finančný riaditeľ spoločnosti Slovak Telekom Ivan Bošňák.

Nový predseda kraja Juraj Droba sa vedenia na úrade oficiálne ujal v pondelok 4. decembra, keď na ustanovujúcom zasadnutí krajského zastupiteľstva zložil sľub. Spolu s ním sľub zložilo aj 49 zvolených poslancov kraja. Pred sebou majú päťročné funkčné obdobie. Poslankyňa Mária Kisková, bývalá manželka prezidenta Andreja Kisku, svoju neúčasť na zasadnutí ospravedlnila.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #BSK #Juraj Droba