V priehrade pri Trnave plávalo vyše sto ľadových medveďov

Celoslovenský zraz otužilcov mal dobročinný rozmer, účastníci prispeli na rehabilitáciu postihnutého Samka Slobodu.

09.12.2017 20:03
ladove medvede Foto:
Trnavskí Bíli Medvedi v akcii.
debata (1)

Viac ako sto otužilcov z rôznych častí Slovenska si zaplávalo v priehrade pri Dolnom Dubovom v okrese Trnava. Voda mala dva stupne Celzia, čo je pre otužilcov podľa Ľuboša Andela z klubu Trnavskí bílí medvedi vhodná teplota. Ak by mala viac ako štyri stupne Celzia, už by bola pre nich príliš teplá. Niekoľko začiatočníkov vyšlo z vody už po štyroch – piatich minútach, väčšina "ľadových medveďov“ pobudla v priehrade približne pätnásť minút.

Otužilci z Trnavy, Banskej Bystrice, Zvolena, Bánoviec nad Bebravou, Nitry a ďalších miest sa okrem utužovania vlastného zdravia rozhodli pomôcť Samkovi Slobodovi z Dolného Dubového, ktorý má po detskej mozgovej obrne postihnuté všetky končatiny. Venovali mu výťažok zo štartovného, aby mohol okrem denného cvičenia doma absolvovať aj ďalšie cvičenia a rehabilitácie v špecializovaných zariadeniach.

"Najkrajšie na tom je, že tieto peniaze nám nedarovali politici, ani nejakí zbohatlíci, ale úplne obyčajní ľudia. Určite by ich vedeli využiť aj vo svojich kluboch otužilcov, napriek tomu ich venovali Samkovi,“ povedala dojatá Dagmar Slobodová, mama postihnutého chlapca.

Plavci, ktorým neprekáža zima, svoje gesto považovali za samozrejmosť. Dobročinnú akciu podporila aj obec Dolné Dubové, ktorá pomohla pri organizovaní celoslovenského zrazu otužilcov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #otužovanie #ľadové medvede #kúpanie