Po zotmení sa Trenčín mení na rozprávkové mesto - vďaka novej výzdobe

Mesto ako z rozprávky. Tak vyzerá aktuálne Trenčín po zotmení. Za všetko môže nová vianočná výzdoba, ktorú vedenie krajského mesta nakúpilo po sedemnástich rokoch.

10.12.2017 12:00
snehuliak, trencin, vyzdoba Foto: ,
Deťom robia najväčšiu radosť najmä snehuliaci, z ktorých najvyšší má asi päť metrov.
debata (10)

V Trenčíne pribudli svietiaci anjeli, ľadový medveď, vianočné kapry, ale aj obrovskí snehuliaci. Výzdoba sa stala okamžite atrakciou, ktorá priťahuje tak domácich, ako aj turistov.

Vianočná výzdoba obsahuje deväť nových svietiacich prvkov. Sú rozmiestnené prevažne v centrálnej časti a v jej blízkosti. „Trenčín naposledy investoval do nákupu vianočnej výzdoby pred zimnou sezónou 1999/2000. Odvtedy sme len priebežne dopĺňali niektoré prvky. Aktuálne mesto kúpilo za 50-tisíc eur nové veľké svetelné prvky, ktoré sú rozmiestnené v centre, ale aj na niektorých kruhových objazdoch, tam, kde nám to dopravná polícia dovolila,“ povedala hovorkyňa primátora mesta Trenčín Erika Ságová.

V meste tak pribudla rodinka snehuliakov, pričom cez najväčšieho sa dá prejsť, svietiace zvieratá aj ryby vo fontáne. Ľudia sú z výzdoby nadšení a večer sa k nej chodia fotiť.

Vianočná výzdoba, ktorá sa objavila na Štúrovom... Foto: Tatiana Michalková, Pravda
vyzdoba, trencin, vianocna vyzdoba Vianočná výzdoba, ktorá sa objavila na Štúrovom námestí v Trenčíne, sa okamžite stala atrakciou.

„Doteraz sme sedávali s malým doma, ale už druhý večer sme sa šli prejsť a porobiť si fotky. Najmä syn je nadšený zo snehuliakov,“ povedal otec dvojročného Adamka Peter Lipták. Pri výzdobe sme zastihli dokonca aj turistov.

„Krásne a originálne. Už som pochodil veľký kus sveta, ale táto výzdoba je naozaj iná a pekná. V kombinácii s nádherným hradom môžem povedať, že Trenčín je jedno z najkrajších miest, ktoré som kedy navštívil. Takto po zotmení sa ho určite oplatí vidieť,“ povedal Alberto Piedrali z Talianska, ktorý prišiel do Trenčína na týždňovú dovolenku spolu s manželkou.

Nielen krajské mesto sa pýši originálnou výzdobou, ani okresné mestá nezaostávajú. V Partizánskom mali na nákup novej výzdoby aj mimoriadne dobrý dôvod. „Každý rok pripravujeme niečo nové, ale v predvečer osemdesiateho výročia mesta som si dovolil zabezpečiť osem gúľ, pričom každá jedna guľa predstavuje a symbolizuje jedno desaťročie mesta,“ vysvetlil primátor Partizánskeho Jozef Božik.

„Svietiace gule sme umiestnili pri vianočnom stromčeku a ľudia sa k nim chodia fotiť. Nová vianočná výzdoba je teraz najväčšou atrakciou.“ Mesto na rozdiel od Trenčína za gule neplatilo, dostalo ich sponzorsky.

zväčšiť V Trenčíne pribudli svietiaci anjeli, ľadový... Foto: Pravda, Tatiana Michalková
trencin, vyzdoba, snehuliaci, snehuliak V Trenčíne pribudli svietiaci anjeli, ľadový medveď, vianočné kapry, ale aj obrovskí snehuliaci.

V okresnom meste Považská Bystrica nová výzdoba nepribudla, ale ani nemusela. „V posledných dvoch rokoch sme investovali do novej vianočnej výzdoby. Nechýbajú dekorácie na stožiare verejného osvetlenia, vyzdobený bude aj hudobný pavilón. Vo fontáne pred mestským úradom aj pred kinom Mier pribudli svetelné prvky. Priestor medzi fontánou a detským ihriskom ozdobili dvaja svetelní anjeli,“ povedala hovorkyňa mesta Považská Bystrica Iveta Kováčiková.

V Prievidzi dokúpili tento rok vianočnú výzdobu za vyše 15-tisíc eur. Podľa hovorcu mesta Michal Ďurejeho novými prvkami ozdobili dva kruhové objazdy, budovy mestského domu a mestského úradu, jednu ulicu a pred kostol umiestnili nový adventný veniec.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #Partizánske #Prievidza #Vianoce #Vianočná výzdoba