Staré Mesto bude budúci rok hospodáriť s viac ako 24 miliónmi eur

Bratislavská mestská časť Staré Mesto bude budúci rok hospodáriť so sumou viac ako 24 miliónov eur. Na zasadnutí miestneho zastupiteľstva o tom rozhodli staromestskí poslanci.

12.12.2017 14:00
Bratislava, Staré Mesto Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Medzi najväčšie investície, na ktoré mestská časť v budúcoročnom rozpočte vyčlenila peniaze, patrí pokračovanie v rekonštrukciách miestnych komunikácií, ciest, chodníkov a schodov. Na to je v rozpočte vyčlenených pol milióna eur. V rozpočte sa tiež počíta s opravami staromestských budov, napríklad miestneho úradu, ktorý chce samospráva debarierizovať a plánuje v ňom vybudovanie výťahu za približne 90-tisíc eur. Staromestský miestny úrad patrí medzi národné kultúrne pamiatky.

V roku 2018 plánuje samospráva investovať peniaze aj do údržby zelene, v Parku Belopotockého a v Medickej záhrade chce vybudovať závlahový systém. Podľa starostu Starého Mesta Radoslava Števčíka totiž tam, kde je závlahový systém, funguje zeleň najmä v lete lepšie. Na oblasť životného prostredia, kam parky spadajú, je v rozpočte vyčlenených viac ako 80-tisíc eur.

Jednou z väčších položiek v budúcoročnom rozpočte sú aj peniaze na platy všetkých nepedagogických zamestnancov materských škôl. Pôjde o vedúcich jedální, kuchárky, pomocné sily, upratovačky a školníkov, ktorým od januára 2018 zvýši Staré Mesto platy. V prípade zamestnancov v jedálňach bude priemerné zvýšenie platov o 16,3 percenta, zamestnanci zabezpečujúci poriadok si polepšia o 13,54 percenta.

Starosta Starého Mesta Radoslav Števčík predložil rozpočet mestskej časti na rok 2018 v súlade so zákonnými predpismi zostavený ako prebytkový vo výške 24 257 244 eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Staré mesto