V Ružinove brúsia električkové koľajnice, pracuje sa v noci

Ľudia, ktorí bývajú v okolí električkovej trate v bratislavskom Ružinove, sa sťažovali na zvýšenú hlučnosť. Dopravný podnik Bratislava (DPB) preto začal s jej opravou v nočných hodinách.

14.12.2017 12:50
Záhradnícka ulica, električka Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

„Na základe sťažností na zvýšenú hladinu hlučnosti a vibrácií od obyvateľov bývajúcich v blízkosti električkovej koľajovej trate na ružinovskej radiále, Dopravný podnik Bratislava vyčlenil finančné prostriedky na odstránenie uvedeného nepriaznivého stavu v čo najbližšom možnom termíne,“ informuje DPB.

S prácami začali už v utorok a predpokladaný čas ukončenia je 21. december. Ide o brúsenie pojazdových plôch koľajníc, na ktorých zistili tzv. vlnkovitosť, ktorá je príčinou negatívnych dôsledkov električkovej prevádzky na okolité prostredie.

Dopravný podnik sa rozhodol pre práce v nočných hodinách, aby nemusel vylúčiť električkovú dopravu v úseku Trnavské mýto – obratisko Astronomická.

„Uvedomujeme si, že realizáciou prác v nočných hodinách môže byť krátkodobo znížený komfort bývania obyvateľov v blízkosti električkovej trate, súčasne však vychádza v ústrety viacerým ďalším obyvateľom, ktorým sa po ukončení prác zníži hlukové zaťaženie vznikajúce počas električkovej prevádzky,“ uvádza sa ďalej v stanovisku DPB.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #električka #Dopravný podnik Bratislava