Električky by sa na Špitálsku mali vrátiť vo štvrtok

Električková trať na Špitálskej ulici v Bratislave má kolaudačné rozhodnutie. Od návratu električiek je tak už iba na krok. Tie by sa do centra mali vrátiť podľa informácií Pravdy už vo štvrtok.

19.12.2017 12:23 , aktualizované: 12:30
špitalska, električka Foto:
Zrekonštruovaná trať na Špitálskej ulici.
debata

Bratislavský župan Juraj Droba zaniesol do podateľne bratislavského magistrátu kolaudačné rozhodnutie. Podľa jeho slov tak nič nebráni tomu, aby sa začala prevádzka trate. „Síce s niekoľkomesačným zdržaním, ale som rád, že sa nám takto rýchlo podarilo problém spolu s magistrátom vyriešiť. Ľudí nezaujíma, kto je za čo zodpovedný a už vôbec nie, keď sa prehadzuje horúci zemiak z jedného úradu na druhý. Ľudí zaujíma, či električka jazdiť bude alebo nebude,“ povedal Droba. Sám verí, že električka sa na Špitálsku vráti ešte do Vianoc. Podľa informácií Pravdy sa tak stane vo štvrtok.

Rekonštrukcia električkovej trate sa predĺžila. Dôvodom bola navrhovaná zastávka tzv. viedenského typu, pre ktorú Ministerstvo dopravy opravu trate zastavilo. Ľuďom z domu číslo 33 by komplikovala výjazd z dvora a ohrozovala aj bezpečnosť cestujúcich.

Zastávka Mariánska zostane tam, kde bola – pred Dvoma levmi v smere do mesta a na pôvodnom mieste na úrovni Ministerstva sociálnych vecí zostala zastávka v smere von z centra.

„Napriek komplikáciám, ktoré nastali tým, že sme museli robiť nové stavebné konanie, sa nám to podarilo urobiť v takom termíne, že nedôjde k tomu, čoho sa všetci obávali – a to k zrúteniu napájacieho systému na Obchodnej ulici, na čo upozorňovali odborníci,“ dodal riaditeľ Odboru dopravy Bratislavského samosprávneho kraja Ladislav Csáder.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #električka #Špitálska