Električky sa vo štvrtok po takmer piatich mesiacoch vrátia na Špitálsku

Rekonštrukcia električkovej trate sa predĺžila z dôvodu navrhovanej zastávky tzv. viedenského typu, pre ktorú Ministerstvo dopravy opravu trate zastavilo.

20.12.2017 15:52
špitalska, električka Foto:
Zrekonštruovaná trať na Špitálskej ulici.
debata

V stredu portál Mestskej hromadnej dopravy v hlavnom meste iMHD informoval, že električky sa na Špitálsku ulicu a Americké námestie vrátia vo štvrtok.

Zmeny sa dotknú liniek číslo 3, 4, 7, 9 a 17. Linky číslo 3, 4 a 7 budú premávať opäť po pôvodných trasách. Zároveň sa obnovuje premávka linky číslo 7 a ruší sa premávka náhradnej linky číslo 17.

Linky číslo 3 a 4 budú zastavovať aj na dočasnej zastávke Kamenné námestie v smere k Štúrovej ulici. Zastávka Mariánska zostane tam, kde bola – pred Dvoma levmi v smere do mesta a na pôvodnom mieste na úrovni Ministerstva sociálnych vecí zostala zastávka v smere von z centra.

Rekonštrukcia električkovej trate sa predĺžila. Dôvodom bola navrhovaná zastávka tzv. viedenského typu, pre ktorú Ministerstvo dopravy opravu trate zastavilo. Ľuďom z domu číslo 33 by komplikovala výjazd z dvora a ohrozovala aj bezpečnosť cestujúcich.

„Napriek komplikáciám, ktoré nastali tým, že sme museli robiť nové stavebné konanie, sa nám to podarilo urobiť v takom termíne, že nedôjde k tomu, čoho sa všetci obávali – a to k zrúteniu napájacieho systému na Obchodnej ulici, na čo upozorňovali odborníci,“ dodal riaditeľ Odboru dopravy Bratislavského samosprávneho kraja Ladislav Csáder.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #električka #Špitálska