Novými podpredsedami Bratislavského kraja budú Krippel, Ožvaldová a Pätoprstá

Novými podpredsedami Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa stali Mikuláš Krippel, Alžbeta Ožvaldová a Elena Pätoprstá. Na zasadnutí krajského zastupiteľstva o tom rozhodli poslanci tajným hlasovaním. Funkcie podpredsedov sa ujmú od 1. januára budúceho roka.

20.12.2017 13:30
Bratislava, župa, úrad Foto: ,
Sídlo bratislavskej župy.
debata (3)

Mikuláš Krippel je právnik a univerzitný učiteľ. Ako podpredseda BSK bude riešiť sociálnu oblasť. Alžbeta Ožvaldová je starostkou bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice a v jej kompetencii bude oblasť dopravy. Elena Pätoprstá, protikorupčná aktivistka, bude riešiť oblasť životného prostredia.

Predseda BSK Juraj Droba na brífingu po skončení zasadnutia pred novinármi povedal, že najbližšími dvoma hlavnými prioritami je schválenie rozpočtu na rok 2018 na prvom novoročnom zasadnutí 26. januára a druhou prioritou bude predstavenie programového vyhlásenia BSK 13. marca 2018. “Pre nás, pre náš tím a poslancov bude toto programové vyhlásenie kraja záväzok voči občanom, že podľa vyhlásenia pôjdeme najbližších päť rokov, aby sme dosiahli čo najlepšie výsledky,“ uzavrel Droba.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #BSK #Juraj Droba