Rozprávkové sochy zakliali v Košiciach do ľadu

Rozprávkovo v centre Košíc. Vianočné sviatky a posledné dni v tomto kalendárnom roku môžu Košičania a návštevníci centra mesta obdivovať aj zaujímavú galériu z ľadu. Tvoria ju sochy na motívy známych rozprávok, ktoré vytvorili majstri zo Slovenska a zahraničia.

29.12.2017 16:00
ľadové sochy Foto: ,
Rozprávková ľadová galéria zdobí centrum Košíc.
debata (1)

Princezná so zlatou hviezdou, trojhlavý drak, kráľovské kreslo či pes s mačičkou. Aj také sú námety ľadových sôch v centre Košíc. Jozef Marko z tlačového odboru košického magistrátu vysvetľuje, že sochy vytváralo sedem majstrov, z toho dve ženy. „Boli medzi nimi aj dvaja sochári zo Španielska, svetovo uznávaný sochár z Maďarska Zsolt M. Tóth, ale aj slovenský majster Adam Bakoš,“ povedal Marko.

Sochy vznikali na Hlavnej ulici v parku pri spievajúcej fontáne uplynulý víkend a ich životnosť bude ovplyvnená počasím. Pri ich tvorbe sa podľa Marka použilo viac ako šesť ton ľadu. Pre Košičanov, no aj cezpoľných sa sochy stali okamžite atrakciou, pri ktorej sa fotia. „Sú naozaj veľmi pekné. Škoda, že tu môžu byť len dočasne,“ povedala Košičanka Jana, ktorá pri jednej zo sôch fotila svoju dcéru Michaelu.

Mesto spojilo ľadovú výstavu aj so súťažou pre deti. Ako ďalej podotkol Marko, deti, ktoré urobia pekné fotky z tejto zaujímavej výstavy alebo sprievodného podujatia, ktorým budú detské workshopy, budú môcť vyhrať zaujímavé ceny.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #ľadové sochy