Šofér v Levoči s autom plným kradnutých psov nafúkal takmer päť promile

Šofér bez vodičáku, ktorý mal navyše do konca budúceho roka zakázané sadnúť si za volant, nafúkal pri prvej dychovej skúške takmer 4,9 promile alkoholu.

23.01.2018 15:54
debata

Vodiča s takmer päť promile a autom plným kradnutých psov chytili policajti v Levočskom okrese. Šofér ani nevlastní vodičský preukaz a mal aj zakázané šoférovať. Kuriózny prípad riešili policajti v nedeľu večer. Dvadsaťpäťročný šofér spolu s ďalšími dvoma komplicmi vo veku 17 a 28 rokov z Kaľavy zavítali v nedeľu večer do chovateľskej stanice na bývalom družstve v Doľanoch, v časti Roškovce. Do Octavie si naložili sedem nemeckých ovčiakov od 9 do 15 mesiacov. Ako agentúru SITA informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, podozrivo pomaly idúce auto si všimla policajná hliadka v obci Klčov. Vozidlo zastavili a objavili ukradnutých psov.

Šofér bez vodičáku, ktorý mal navyše do konca budúceho roka zakázané sadnúť si za volant, nafúkal pri prvej dychovej skúške takmer 4,9 promile alkoholu. Všetkých troch obvinili z krádeže, vodič má navyše na krku aj obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Po zadokumentovaní skončil v cele a v jeho prípade bol aj podaný návrh na podanie obžaloby a zároveň aj návrh na vzatie do väzby. Zvyšní dvaja obvinení sú stíhaní na slobode.

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #zlodej #šofér