Situácia na cestách na východe Slovenska sa upokojila, hasiči mali desiatky výjazdov

Najhoršia situácia v Košickom kraji, čo sa snehu týka, je v okrese Sobrance.

04.02.2018 10:07 , aktualizované: 16:10
debata (1)

Situácia na cestách v Prešovskom a Košickom kraji sa po sobotňajšom (3.2.) a nočnom snežení upokojila, hasiči však absolvovali desiatky výjazdov. Prevažne šlo o popadané stromy na vozovke, ktoré sa lámali v dôsledku ťažkého snehu.

„Najhoršia situácia bola v okrese Vranov nad Topľou; niekoľko výjazdov bolo aj v okrese Snina. Celkovo sme mali od 20.00 do 05.00 h 20 výjazdov. Už je toho teraz ráno menej, noc bola rušná, teraz ešte dokončujú naši príslušníci rezanie stromov,“ uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove.

Teraz ráno odstraňujú popadané stromy v okrese Vranov nad Topľou a tiež v okolí Popradu. Situácia je v Prešovskom kraji pokojnejšia, prestalo snežiť.

„Momentálne je takmer všetko zjazdné, cesty 1. triedy sú väčšinou mokré, na cestách 2. a 3. triedy môže byť kašovitá vrstva snehu. Neprejazdný máme v kraji len jeden úsek od Malej Domaše smerom na obec Detrík v okrese Vranov nad Topľou,“ uviedol pre TASR dispečer Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Vranov nad Topľou Peter Šandrej. Na mieste hasiči i cestári odstraňujú popadané stromy.

Najhoršia situácia v Košickom kraji, čo sa snehu týka, je v okrese Sobrance. Veľa popadaných stromov je hlavne v úseku cesty medzi obcami Ruský Hrabovec a Ruská Bystrá. „Momentálne popadané stromy a konáre naši príslušníci stále odstraňujú. Situácia sa ráno upokojila, dá sa povedať, že od soboty podvečer sme mali 25–30 výjazdov,“ priblížil operačný dôstojník KR HaZZ v Košiciach.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #cesty #sneh