Staromestskí poslanci schválili 2-miliónovú pôžičku od vlády na opravy ciest

Bratislavskí staromestskí poslanci schválili návratnú finančnú pomoc od vlády SR vo výške dva milióny eur na opravy ciest a chodníkov. Vláda v polovici decembra minulého roka na mimoriadnom zasadnutí, ktoré venovala hlavnému mestu, vyčlenila na opravy ciest v Bratislave milióny eur. Desať dostane magistrát a milión Staré Mesto. Vláda zároveň rozhodla o návratnej pôžičke pre túto mestskú časť vo výške dva milióny eur.

06.02.2018 12:13
Bratislavský hrad, Kapucínska, električky,... Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Mestská časť má v správe viac ako 64,25 km miestnych komunikácií 3. a 4. triedy. Mnohé z nich sú v zlom technickom stave a rozpočtové možnosti nepostačujú na ich rekonštrukciu, uvádza sa v dôvodovej správe k návrhu na uzatvorenie zmluvy o návratnej finančnej výpomoci. Staromestskí poslanci ju schválili. Za hlasovalo 16 poslancov, proti nebol nikto, dvaja sa zdržali a jeden nehlasoval.

Dvojmiliónovú pôžičku na staromestské cesty dá ministerstvo financií samospráve do pätnástich pracovných dní po hlasovaní zastupiteľstva. Pôžička je bezúročná a jej splatnosť je ku 31. decembru 2023. Mestská časť ju môže splatiť aj predčasne.

  • Mestská časť Staré Mesto chce dotáciu milión eur využiť na opravu povrchu komunikácií Povraznícka, Hlboká, Klemensova, Hriňovská, Hollého, Fr. Kráľa, Kozia a Kýčerského.
  • Návratnú finančnú výpomoc dva milióny eur mestská časť použije na opravu povrchu komunikácií Strážnická, Justičná, Senická, Lermontovova, Mariánska, Tobrucká, Holubyho, Blumentálska, Na Kalvárii, Svoradova, Beskydská, Benediktiho a Dobrovského.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Staré mesto #opravy ciest