Bývalá kaviareň Propeler sa zatiaľ prenajímať nebude

Staromestskí poslanci zrušili súťaž na prenájom priestorov po bývalej kaviarni Propeler na Rázusovom nábreží. Chcú ideovú súťaž na jej využitie.

06.02.2018 14:56
Café Propeler Foto: ,
Archívna snímka.
debata

Návrh na zrušenie vyhlásenej obchodnej súťaže predložil poslanec Matej Vagač. V hlasovaní ho podporilo 14 poslancov, proti boli dvaja a šiesti sa zdržali.

Podľa Vagača je priestor na nábreží Dunaja natoľko výnimočný, že si zaslúži vyhlásenie ideovej súťaže. Tá by mala priniesť nové nápady, ako by sa priestor bývalej kaviarne s plochou takmer 70 metrov štvorcových dal využiť.

Mestská časť vyhlásila verejnú obchodnú súťaž v polovici januára a víťaz mal byť známy do 20. februára. Úrad dostal vyše 30 ponúk, no obálky zatiaľ neotvoril.

Poslanec Martin Borguľa v rozprave podporil návrh. Podľa jeho slov nie je vždy šťastným riešením, ak je jediným kritériom cena. Ako príklad uviedol elektronické aukcie stánkov na vianočných trhoch, ktoré cenu ich prenájmu ženú vysoko, čo sa potom odráža na kvalite a cene predávaných produktov.

Pôvodne chcelo Staré Mesto nového prevádzkara kaviarne či cukrárne zaviazať aj ďalšími podmienkami. Napríklad predajom doplnkového tovaru. Miestne zastupiteľstvo o tom rozhodlo koncom minulého roka. Starosta Starého Mesta Radoslav Števčík to vtedy vysvetlil takto: „Budúci nájomca, ktorý vzíde z verejnej súťaže, by mal v priestoroch zabezpečiť aj predaj suvenírov, informačno – propagačné materiály hlavného mesta Bratislavy ako aj Slovenska, ale aj predaj turistickej karty Bratislava Tourist Card. Je to forma aktívnej podpory cestovného ruchu a miesto v bezprostrednej blízkosti osobného prístavu je na to ideálne.“

Konkrétne kroky po zrušení súťaže zatiaľ nie sú známe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Propeler