Otec nechal trojročné dieťa v zamknutom aute, polícia prípad vyšetruje

Otec nechal trojročné dieťa v uzamknutom aute v podzemnej garáži nákupného centra v Bratislave, polícia okolnosti prípadu vyšetruje.

09.02.2018 16:40
debata (10)

Ako informovala hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Slamková, v utorok 6. februára pred 14:30 prijala polícia oznámenie o dieťati ponechanom v uzamknutom vozidle v podzemnej garáži obchodného centra. Po príchode na miesto policajti zistili, že v aute sa na mieste spolujazdca nachádza plačúce dieťa pripnuté v autosedačke. Polícia sa snažila kontaktovať majiteľa vozidla, na výzvu prostredníctvom rozhlasu obchodného domu sa k autu nikto nedostavil.

Keďže dieťa vo vozidle začalo vracať, policajti násilným spôsobom, tak aby neprišlo k zraneniu dieťaťa, vnikli do vozidla a dieťa z neho vytiahli. Potom sa na miesto dostavil otec dieťaťa ako aj Záchranná zdravotná služba. Policajti zistili, že dieťa sa v aute nachádzalo približne hodinu. Trojročné dieťa potom previezli do jednej z bratislavských nemocníc, pričom kontrolné vyšetrenie nepreukázalo u neho žiadne zranenia.

Vyšetrovateľ Policajného zboru začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu opustenia dieťaťa. V prípade preukázania viny hrozí otcovi za uvedené konanie trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Polícia tiež apeluje na rodičov, aby svoje deti nenechávali zatvorené v motorovom vozidle, pretože tým môžu ohroziť ich život a zdravie. Zároveň vyzývajú všetkých, ktorí sa stanú svedkom takejto situácie, aby políciu neváhali kontaktovať na bezplatnom čísle 158.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #dieťa #otec #nákupné centrum #zabudnúť