Po požiari ostalo v Matejovciach bez strechy nad hlavou 108 ľudí

Mimoriadnu situáciu vyhlásili v popradskej mestskej časti Matejovce v dôsledku štvrtkového požiaru stavby. Hovorca mesta Marián Galajda informoval, že krátko pred 11.00 h došlo k požiaru obývaného objektu na Staničnej ulici, pričom o strechu nad hlavou prišlo 108 ľudí.

22.02.2018 17:39
debata (5)

Zasahujúce zložky Hasičského a záchranného zboru požiar približne po troch hodinách uhasili, no objekt sa stal neobývateľným. Bolo preto nevyhnutné v súlade so zákonom o civilnej ochrane obyvateľstva vykonať opatrenia na záchranu života, zdravia a majetku a znížiť riziká ohrozenia.

„Na základe uvedených dôvodov, keď došlo následkom mimoriadnej udalosti k postihnutiu a ohrozeniu osôb žijúcich v zhorenom objekte, sme dnes o 12.00 h na území mesta vyhlásili mimoriadnu situáciu. Na zasadnutí krízového štábu bolo zároveň určené, že núdzové ubytovanie na nasledujúcu noc bude pre dotknuté osoby zabezpečené v telocvični Základnej školy v Matejovciach, kde budú zo skladov na tento účel prevezené ležadlá a deky. Núdzové ubytovanie v uvedených priestoroch bude pod dohľadom hliadok miestnej občianskej poriadkovej služby a mestskej polície,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

Mesto Poprad bude zároveň hľadať možnosti núdzového ubytovania pre postihnuté osoby vo svojich nevyužitých objektoch. Na pozvanie samosprávy prišiel na miesto udalosti aj štátny radca z Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity Peter Jendral, ktorý vyjadril presvedčenie, že vzniknutú situáciu sa podarí v spolupráci s mestom vyriešiť čo najrýchlejšie. O ďalšom postupe bude samospráva informovať po piatkovom zasadnutí krízového štábu.

Ide pritom už o druhý požiar v tejto mestskej časti za posledné dva dni. V stredu zhorel na Matejovskom námestí rodinný dom.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Poprad #Matejovce