Hasičom sa podarilo požiar strechy daňového úradu v Košiciach uhasiť

Hasičom sa už podarilo poobede uhasiť veľký požiar strechy historickej pamiatkovo chránenej budovy ŽSR, v ktorej sídli aj košický daňový úrad.

27.02.2018 11:24 , aktualizované: 17:37
SR, požiar, strecha, hasiči, Daňový úrad, Košice Foto: ,
Hasiči zasahovali pri požiari daňového úradu v Košiciach.
debata (49)

Ako informoval agentúru SITA dôstojník operačného strediska košických hasičov, pokračujú tam ešte likvidačné práce, požiarnici rozoberajú zhorené časti strechy.

Požiar, ktorý vznikol dopoludnia približne o pol jedenástej, likvidovalo 25 hasičov s dvanástimi kusmi techniky zo staníc v Košiciach, Bidovciach a podnikovej jednotky košického U. S. Stelu. Pri požiari ľudí z budovy evakuovali, nik z pracovníkov ani hasičov neutrpel zranenia. Príčina požiaru ani výška vzniknutej škody zatiaľ nie je známa.

Požiar strechy na budove Daňového úradu v...
Požiar strechy na budove Daňového úradu v...
+2Požiar strechy na budove Daňového úradu v...

Ako uviedla hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová, daňový úrad sídli len na 1. a 2. poschodí budovy a archív je umiestnený v suteréne. Ani jedno z týchto poschodí nebolo požiarom nijako dotknuté. „Daňový úrad Košice bude v stredu zatvorený a fungovať nebude ani podateľňa. O všetkých zmenách bude finančná správa informovať prostredníctvom svojho portálu,“ uviedla Skokanová.

Budova, na ktorej horela strecha, má dve podzemné a štyri nadzemné podlažia. Skokanová dodala, že daňový úrad má od ŽSR prenajaté prvé a druhé nadzemné podlažie a prvé podzemné podlažie. Tieto priestory požiar nezasiahol. Dokumentácia daňového úradu zostala taktiež nepoškodená vzhľadom na to, že sa uchováva v suteréne.

Všetky daňové priznania sú navyše skenované a teda ukladané aj elektronicky. Údaje o všetkých dokumentoch sú uložené aj v informačných systémoch finančnej správy – akékoľvek úradné záznamy sú vždy zaprotokolované. Ani v prípade takýchto požiarov tak finančná správa žiadne dáta nestratí.

49 debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #Košice #požiar #daňový úrad #Hasičský a záchranný zbor