Mladík dostal za nehodu, pri ktorej zomrela jeho kamarátka, podmienku

Podmienečný trest odňatia slobody na pätnásť mesiacov a zákaz šoférovať na tri roky uložil Okresný súd v Žiari nad Hronom pre 16-ročného Miroslava Chovanca z Banskej Štiavnice, časť Banky.

06.03.2018 16:17
nehoda, dopravna nehoda Foto:
16-ročný Miroslav ako vodič osobného auta v júli 2017 na ceste od Banskej Štiavnice do Vyhní nezvládol riadenie a havaroval, pričom sa smrteľne zranila jeho 17-ročná kamarátka Adriana.
debata (2)

Mladík ako vodič osobného auta v júli minulého roku na ceste od Banskej Štiavnice do Vyhní nezvládol riadenie a havaroval, pričom sa smrteľne zranila jeho 17-ročná kamarátka Adriana. Miroslav, ktorého stíhali za prečin usmrtenia a ublíženia na zdraví, sa na pojednávaní priznal a svoje konanie ľutoval. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor ani obžalovaný sa neodvolali.

Vozidlo Fiat Stilo matka obžalovaného požičala synovi s tým, že šoférovať bude jeho 18-ročný kamarát Martin. S chlapcami sa viezli aj kamarátky z Hliníka nad Hronom, sestry Adriana a o rok staršia Božena. Osudným sa stalo, že Miroslav presvedčil kamaráta, aby ho pustil za volant. Miroslav šoféroval asi iba štyristo metrov, keď pri prejazde ostrou pravotočivou zákrutou na mokrej vozovke stratil nad vozidlom kontrolu.

Auto v rotácii zišlo cez protismernú časť mimo cestu vľavo, kde ľavými zadnými dverami narazilo do stromu. Vodič i spolujazdec Martin pri nehode utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali jednorazové ošetrenie na mieste. Tragicky sa výlet skončil pre ich 17-ročnú kamarátku Adrianu, ktorá náraz neprežila. Jej o rok staršia sestra Božena utrpela ťažké zranenia a museli ju hospitalizovať. Na pojednávanie s Miroslavom však prišla.

Požitie alkoholu u vinníka nezistili. Náraz bol taký silný, že na vozidle došlo k totálnej škode.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #podmienečný trest #alkohol za volantom