Muž z policajnej naháňačky bol opitý

Vyšetrovateľom sa podarilo vniesť viac svetla do naháňačky, ktorá sa skončila tragicky pre Jozefa B. (26). Muž sa v nedeľu večer snažil utiecť policajnej hliadke, nakoniec však havaroval. Pitva potvrdila, že mal v krvi alkohol. Podľa trenčianskej krajskej policajnej hovorkyne Eleny Antalovej to bolo až 2,49 promile.

29.03.2018 07:45
auto, naháňačka, policajná, Superb, smrť Foto:
Strieborný suberb napokon vo vysokej rýchlosti v Trenčianskej Turnej pred kruhovým objazdom skončil v potoku.
debata (2)

Jozef z Lednických Rovní rýchlou a riskantnou jazdou ohrozil ľudí na parkovisku pri pumpe na diaľnici D1 v Zamarovciach. V tom čase sa tu nachádzala policajná hliadka, ktorá sa rozhodla vodiča skontrolovať. Mladý muž sa rozhodol pre útek. Zišiel z diaľnice a cez Trenčín podľa svedkov uháňal približne dvestokilometrovou rýchlosťou.

„Videl som, ako auto obiehal sprava, cez krajnicu a cez trávu,“ povedal svedok incidentu. Policajná hliadka robila, čo mohla, rýchly superb bol však stále približne osemsto metrov pred policajným autom, až sa im stratil z dohľadu. Neskôr našli už len miesto, kde zišiel v obrovskej rýchlosti z cesty a skončil v potoku. Jozef bol na mieste mŕtvy.

Mladík, okrem toho, že bol opitý, unikal zrejme aj preto, že bol v podmienke. Trenčiansky okresný súd eviduje dva násilné skutky, ktorých sa v minulosti dopustil. V roku 2012 v Červenom Kameni pri Ilave ohrozoval plynovou pištoľou otca 3-ročného dievčatka, ktoré bolo jeho sestrou, a žiadal ho, aby mu sestru vydal. Dokonca na neho aj raz vystrelil, za čo ho v roku 2013 odsúdili na podmienečný trest. V roku 2016 sa zúčastnil s Erichom Ochodnickým a ďalšími dvoma komplicmi na brutálnom napadnutí trojice mužov, po ktorom zaútočil aj na policajtov. Odsúdený bol za prečin výtržníctva a útoku na verejného činiteľa opäť na podmienečný trest. Ochodnický dnes už tiež nežije, stal sa obeťou mafiánskej popravy.

Viac ako dve promile mala tiež vodička, ktorá v utorok popoludní havarovala na diaľnici D2 pri Bratislave. Šokujúce navyše je, že v aute viezla trojročné dieťa. Ako informovala polícia na svojej facebookovej stránke, 30-ročná žena nestihla reagovať na spomaľujúcu kolónu, strhla riadenie a narazila do tlmiča nárazu. Vozidlo následne odhodilo do pravého pruhu. Bratislavčanka po nehode nafúkala 2,13 promile alkoholu. Zranila sa ľahko, dieťa našťastie nemalo žiadne zranenia. Policajti jej na mieste zadržali vodičský preukaz a obvinili ju z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Hrozia jej až dva roky väzenia.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #opitý vodič #policajná hliadka