Fiľakovský hrad zažije netradičný Veľkonočný pondelok

Zhotovenie kraslíc rôznymi technikami, zdobenie medovníkov, výroba šúpolienok a ľudových hudobných nástrojov a ďalšie aktivity čakajú na návštevníkov počas Veľkonočného pondelka 2. apríla na Fiľakovskom hrade.

01.04.2018 13:00
Fiľakovský hrad Foto:
Fiľakovský hrad.
debata (1)

„Počas trinásteho ročníka Palóckej Veľkej noci ponúkneme záujemcom širokú škálu programov,“ uviedla riaditeľka Mestského kultúrneho strediska Fiľakovo Andrea Illés Kósik.

Návštevníci Palóckej Veľkej noci vo Fiľakove si môžu vyskúšať aj maľovanie na tvár, dobový kolotoč, skúšky šikovností, jazdu na koni, lukostreleckú súťaž pre deti a najmenších čaká rozprávkový kútik. Podujatie bude sprevádzané ochutnávkou a svätením jedál, veľkonočnou oblievačkou a jarmokom v hradnom areáli i na Podhradskej ulici a tradičnou zabíjačkou vo dvore Maďarského spoločenského domu.

Na javisku vystúpi ľudová hudba Ďatelinka z Detvy a sólisti, tanečný súbor Vasas z mesta Dunaújváros a hudobná kapela Csángálló z Budapešti. Účinkovať budú aj žiaci miestnych základných škôl, spevácka skupina Foncsik, ako aj speváčky DFS Jánošík, remeselnícka dielňa Motolla, spoločnosť Banyaklub, OZ Nomád, OZ Pro Gaudio a divadelný súbor MeseFigrák. „V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v Mestskom kultúrnom stredisku vo Fiľakove,“ dodala riaditeľka.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Fiľakovský hrad