Premávku v Bratislave v nedeľu obmedzia beh i zhromaždenie

Národný beh Devín - Bratislava i zhromaždenie Za slušné Slovensko v hlavnom meste Bratislave si vyžiadajú v nedeľu dočasné zmeny v doprave.

13.04.2018 13:04
beh, atletika Foto:
Ilustračné foto.
debata

Najstaršie atletické podujatie na Slovensku, Národný beh Devín – Bratislava, bude v nedeľu 15. apríla. Organizátormi podujatia sú Správa telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy (STaRZ) a Hlavné mesto SR Bratislava. Štart bežcov je spod Hradu Devín a cieľ na Rázusovom nábreží. Vyhlasovanie výsledkov bude na Hviezdoslavovom námestí. Organizátori očakávajú účasť viac ako 6 000 bežcov, medzi ktorými pobeží tento rok aj primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Ako beh obmedzí dopravu

Zmena v jazdách MHD pre beh bude približne od 8:00 do 13:00. Týka sa to električkových liniek č. 4 a 8 a autobusových liniek č. 29, 30, 37, 32, 39, 50 a 70.

Od 8. do približne 11. h bude pre motorové vozidlá uzavretá Devínska cesta, Kremeľská ulica a tiež cesta medzi Devínskou Novou Vsou a Devínom. Od 9.30 do 11. h sa uzávera bude týkať i komunikácií v mestskej časti Devín.

Od 9.45 do približne 11.30 h bude uzavretá v smere do centra mesta aj Botanická ulica v úseku Riviéra Most Lafranconi a Nábrežie arm. gen. L. Svobodu. Od 8. do 13. h budú uzavreté Rázusovo a Vajanského nábrežie (úsek Most SNP Šafárikovo námestie) a taktiež Mostová ulica.

Od 9.45 do približne 11.30 h bude uzavretá v smere do centra mesta aj Botanická ulica v úseku Riviéra Most Lafranconi a Nábrežie arm. gen. L. Svobodu. Od 8. do 13. h budú uzavreté Rázusovo a Vajanského nábrežie (úsek Most SNP – Šafárikovo námestie) a taktiež Mostová ulica.

Električková linka č. 4 bude premávať medzi zastávkami Kamenné námestie (Špitálska ulica) a Kráľovské údolie (Nábr. arm. gen. L. Svobodu) obojsmerne cez Námestie SNP, Kapucínsku a tunel. Linka č. 8 cestujúcich odvezie v smere do mesta od zastávky Blumentál cez Špitálsku a Námestie SNP. Od zastávky Námestie SNP bude do Ružinova premávať po stálej trase.

Podrobný prehľad premávky autobusov nájdu záujemcovia na oficiálnej webovej stránke Dopravného podniku Bratislava.

Obmedzenia pre zhromaždenie

Polícia upozorňuje aj na obmedzenia v doprave počas nedeľného zhromaždenia Za slušné Slovensko. Od približne 15:00 hod do ukončenia podujatia bude obmedzená doprava na Námestí SNP, Šafárikovom námestí, Štúrovej ulici i v priľahlých uliciach Starého Mesta. Ide napríklad o ulice Tobrucká, Dobrovičova, Talerova, Grosslingová, Jesenského a Dunajská. Týka sa to aj Kamenného námestia, Špitálskej ulice, Klobučníckej, Uršulínskej, Medenej ulice a Hurbanovho námestia. Informácie poskytla bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Zhromaždenia Za slušné Slovensko

Zhromaždenia Za slušné Slovensko budú tento týždeň v nedeľu na východnom Slovensku v Humennom a na západe krajiny v Bratislave. Organizátori pripomínajú, že od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej uplynulo už takmer šesť týždňov. „Napriek prísľubom politikov o systémových zmenách a vyvodení personálnej zodpovednosti nenastali, najmä v rezorte vnútra, žiadne reálne zmeny,“ uvádzajú. Zhromaždenie Za slušné Slovensko bude v nedeľu o 16:00 na Nám. SNP v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #beh Devín - Bratislava