Začína sa veľká modernizácia rozvodov tepla na košickom sídlisku KVP

Košická spoločnosť Tepelné hospodárstvo (TEHO) začína s realizáciou projektu Rekonštrukcia a modernizácia rozvodov tepla na Sídlisku KVP v Košiciach.

24.04.2018 09:31
debata

Vymenia rozvody ústredného kúrenia a teplej vody na 12 okruhoch, rozdelených do štyroch samostatných častí. Informáciu o stavbe zverejnila hovorkyňa Košíc Linda Šnajdárová na internetovej stránke mesta.

„Takmer šesť miliónov eur sa nám podarilo získať na tento účel vo forme nenávratného finančného príspevku z Operačného programu Kvalita životného prostredia. V roku 2018 zrealizujeme prvé tri časti, spolu deväť okruhov s celkovou dĺžkou potrubných rozvodov viac ako 14 km. Výsledkom budú značné úspory pri prevádzke a údržbe rozvodov a v dodávke tepla vďaka výrazne menším tepelným stratám,“ informoval riaditeľ spoločnosti TEHO Štefan Kapusta.

Podľa Kapustu výkopové práce sa začnú už koncom apríla. Nový potrubný systém potom musí byť funkčný do novej vykurovacej sezóny, ktorá sa začína v septembri. Zasypanie výkopov a terénne a sadové úpravy budú robiť až do októbra. „Dôležité je, že všetky práce sú naplánované tak, aby sme vnútrosídliskovú dopravu obmedzili len minimálne. Na prekopávkach chodníkov a ciest budú cestné a pešie lávky,“ uviedol Kapusta.

Touto investíciou TEHO vyrieši dlhodobý problém s prevádzkovaním rozvodov na Sídlisku KVP, ktoré sú v zlom technickom stave a vykazujú najvyššiu poruchovosť v pomere k ostatným rozvodom. „Vďaka schválenému príspevku sa náklady na túto modernizáciu nepremietnu do ceny tepla občanom,“ povedal Kapusta.

debata chyba
Viac na túto tému: #rekonštrukcia #Košice #tepelná egergetika #sídlisko #KVP #rozvody tepla