Osem zranených pri zrážke osobného auta a sanitky

Osem zranených, z toho šesť ľahko a dvaja ťažko. To je bilancia dopravnej nehody, ktorá sa stala vo štvrtok pred trištvrte na jedenásť v Hornom Hričove. V sanitke na prevoz pacientov sa ich viezlo spolu s vodičom sedem. V aute, ktoré sa zrazilo s vozidlom Dopravnej zdravotnej služby bol jeden človek. Sanitka skončila po náraze mimo cesty a prevrátená na boku.

17.05.2018 11:57 , aktualizované: 15:40
zrážka, sanitka Foto: ,
Prevrátené vozidlo dopravnej zdravotnej služby po zrážke s autom.
debata (1)

Záchranári prijali hlásenie o vážnej dopravnej nehode dve minúty pred trištvrte na jedenásť. „K zraneným sme vyslali pozemných aj leteckých záchranárov,“ povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Niektorí z pacientov zostali vo vozidle sanitky dokonca zakliesnení, tá totiž vletela do kríkov a priekopy pri ceste, kde sa prevrátila na bok. Kto je vinníkom nehody zatiaľ nie je jasné, isté však je, že obe vozidlá šli každé z iného smeru. Na miesto nehody okamžite vyštartovali všetky záchranné zložky aj záchranársky vrtuľník.

„K dopravnej nehode, ku ktorej došlo po zrážke osobného auta so sanitkou pri obci Horný Hričov, bol na pomoc privolaný aj záchranársky vrtuľník zo Žiliny,“ potvrdila hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Potom ako pristál na ceste v blízkosti dopravnej nehody sa už na mieste nachádzali všetky záchranné zložky. „Ľahšie zranení pacienti boli v starostlivosti prítomných pozemných záchranárov. Ďalších zakliesnených pacientov museli z prevrátenej sanitky hasiči najskôr vyslobodiť. Posádka leteckých záchranárov si následne do svojej starostlivosti prevzala 79-ročnú pacientku, ktorá bola pri vedomí, utrpela poranenia viacerých častí tela,“ dodala Z. Hopjaková. Potom ako ju na mieste ošetrili, naložili starenku na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave ju letecky transportovali do Univerzitnej nemocnice v Martine.

Auto poškodené po zrážke s vozidlom dopravnej... Foto: Pravda, Tatiana Michalková
zrážka, Horný hričov Auto poškodené po zrážke s vozidlom dopravnej záchrannej služby.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #zranení #zrážka