Mrva začal zbierať podpisy na podporu kandidatúry na primátora Bratislavy

Starosta mestskej časti Vajnory Ján Mrva začal uplynulý víkend zbierať podpisy na podporu svojej kandidatúry na primátora Bratislavy v jesenných komunálnych voľbách. Oznámil to na sociálnej sieti.

21.05.2018 08:48
debata (3)

Zbieraním podpisov Mrva podľa vlastných slov zisťuje, či je o jeho kandidatúru zo strany Bratislavčanov záujem. „Zbieranie podpisov nevylučuje ani podporu opozície OĽaNO, o ktorej rokujeme, i SaS, NOVA, OKS, Zmena zdola či pripojenie sa aj KDH k nim, ak sa strany dohodnú na kandidátovi,“ uviedol starosta Vajnôr. Nezávislý kandidát na bratislavského primátora musí zo zákona získať minimálne 1000 podpisov voličov podporujúcich jeho kandidatúru.

Prvým oficiálnym kandidátom na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách je architekt, mestský aktivista a hudobník Matúš Vallo. Blízko rozhodnutia, či sa bude uchádzať o post primátora hlavného mesta, je bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. O primátorské kreslo zvažuje zabojovať aj starosta bratislavskej Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

O tom, akým spôsobom sa zapojiť do komunálnych volieb, rozmýšľa tiež bývalý primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik. Kresťanskodemo­kratické hnutie uvažuje, že vo voľbách postaví Caroline Líškovú ako kandidátku na bratislavskú primátorku. Medzi možnými kandidátmi sa spomína aj poslanec Národnej rady SR a bratislavský mestský poslanec Ján Budaj. Opozičné OĽaNO a SaS o svojom spoločnom kandidátovi ešte rokujú. Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa podľa vlastných slov ešte nezaoberá svojou kandidatúrou.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ján Mrva