Prudké búrky zasiahli Poprad a komplikovali dopravu, zasahovali aj hasiči

Búrky so silným dažďom a krúpami spôsobili v sobotu popoludní problémy v meste Poprad a jeho okolí. Ulice a cesty v meste zaliala voda, ktorá komplikovala dopravu. Zasahovať museli hasiči pri odčerpávaní vody a uvoľňovaní priepustov.

26.05.2018 18:35
počasie, burka, poprad Foto: ,
Pohľad na zaplavenú Štefánikovu ulicu v Poprade.
debata (3)
Pohľad na zaplavenú Štefánikovu ulicu v Poprade. Foto: SITA, Radoslav Maťaš
počasie, búrka, poprad Pohľad na zaplavenú Štefánikovu ulicu v Poprade.

V Poprade voda zaliala napríklad cestu pod železničným mostom pri akvaparku, ale i na výjazde z Popradu smerom na Hozelec. Miestni hasiči mali výjazdy zhruba od 13.00 h, pričom sa presúvali z jednej ulice na druhú. Podľa prešovského krajského operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) išlo o technickú pomoc pri odčerpávaní vody zo suterénov či výťahových šácht, alebo o čistenie priepustov. Poprad bol pritom jediné mesto v kraji, kde museli hasiči takto zasahovať.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej facebookovej stránke informoval, že v Gánovciach (okres Poprad) spadlo takmer 60 milimetrov zrážok za hodinu. Vysoký úhrn mala aj stanica Jarabina (okres Stará Ľubovňa), kde pri po dvoch búrkach zaznamenali približne 31 milimetrov.

Na sobotu vydali meteorológovia výstrahy 1. alebo 2. stupňa pre väčšinu okresov východného Slovenska.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #búrky #Poprad