Developer HB Reavis ukázal Nové Apollo, staré chce zbúrať ešte tento rok

Na mieste pôvodného Apollo Business Centra I v bratislavskom Ružinove vyrastie nový komplex. V pláne je budova, ktorej súčasťou budú okrem kancelárií aj prevádzky pre miestne komunity a rastúce firmy. Investor sľubuje zeleň aj cyklohub. Architektúra je z dielne britských Make Architects. Na projekte spolupracuje aj slovenský ateliér Siebert+Talaš.

29.05.2018 12:15
debata (12)
zväčšiť Vizualizácia Nového Apolla. Foto: HB Reavis
apollo viz2 preview Vizualizácia Nového Apolla.

Nové Apollo bude mať sedem podlaží s ôsmym ustúpeným, na zachovanie doterajšej svetlotechniky. To pre obyvateľov okolitých bytov znamená, že budú mať rovnako svetla ako doteraz. V podzemí vybuduje investor 484 parkovacích miest a pribudne aj veľký cyklistický hub. Srdcom Nového Apolla bude otvorené zelené átrium so stĺpovou kolonádou. Ambíciou je priniesť budovu, ktorá ponúkne najväčšie pôdorysy podlaží v regióne strednej a východnej Európy.

„Nové Apollo vnímame ako nový projekt. Cieľom je Ružinovu priniesť miesto, kde sa bude ľuďom nielen dobre pracovať, ale aj príjemne tráviť čas. Vďaka kombinácii funkcií vznikne vstupná brána do štvrte Nové Nivy. Projekt samozrejme splní najmodernejšie požiadavky na prácu s priestorom," povedal šéf developmentu HB Reavis Slovakia Jakub Gossányi. Komplexný plán postupu prác a časový harmonogram developer zverejní po absolvovaní povoľovacieho procesu.

Vizualizácia Nového Apolla.
Vizualizácia Nového Apolla.
+2Vizualizácia Nového Apolla.

Odhadovaný termín začiatku búracích prác je plánovaný na koniec roka 2018, začiatok výstavby je plánovaný o rok neskôr, tj. koncom roka 2019, a dokončenie výstavby je odhadované na rok 2021, všetky termíny však závisia od priebehu a dĺžky povoľovacích a administratívnych procesov.

Investor deklaruje, že chce pri asanácii čo najmenej zaťažiť životné prostredie. Recyklovať tak plánuje napr. sklo, kovy, sadrokartóny alebo betón. Zároveň sa pozerá aj na možné opätovné využitie prvkov, ako je napríklad betón, ktorý sa dá rozdrviť a použiť na stavbu chodníkov.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Apollo #HB Reavis