Rukojemnícka dráma v Krompachoch: muž sa vyhrážal tĺčikom

V piatok okolo jedenástej predpoludním vstúpil do banky v Krompachoch muž. Ozbrojený bol tĺčikom na mäso.

01.06.2018 12:44 , aktualizované: 18:15
debata (49)

Mal povedať: Teraz všetci vypadnite, začína sa šou. Ako rukojemníčku držal zamestnankyňu banky. Nežiadal peniaze, chcel pizzu, vrtuľník a neskôr auto. Dráma sa skončila krátko po trinástej.

Polícia spresnila, že núdzový signál prijala o 11.09 h. Muž vytiahol tĺčik na mäso a podľa niektorých zdrojov aj nôž, čo však polícia nepotvrdila. V banke boli dve zamestnankyne, jednu si vzal za rukojemníčku. Mal niekoľko požiadaviek. Údajne chcel, aby vypratali okolie a nikto nevidel dovnútra budovy. Neskôr chcel, aby pri banke pristál vrtuľník, medzitým požiadal aj o pizzu. Neskôr vošiel do budovy policajný vyjednávač a onedlho mal dovnútra vojsť aj ďalší policajt s pizzou. „A to nebolo všetko, lupič chcel aj vrtuľník, asi bol zblbnutý z amerických filmov,“ pokrčil plecami obyvateľ Krompách, ktorý dianie sledoval z ulice. Okolo 13.15 bolo po všetkom. Muž prepustil rukojemníčku, ktorá vyšla z banky von. Vzápätí vošli dnu policajti a vyviedli 33-ročného Miroslava.

Podľa Krompašanov prišiel Miroslav nedávno o mamu, čo ho však dohnalo k takémuto konaniu, domáci netušia. Pracoval ako kamionista, no pričasto sa pozeral na dno pohárika. Primátorka Krompách Iveta Rušínová situáciu sledovala z okna mestského úradu, ktorý stojí hneď vedľa banky. Tesne po trinástej opísala situáciu takto: „Dámy, ktoré boli v banke, sú už vonku obe. Pán, ktorý to urobil, je vraj už tiež vyvedený von.“ „Narobil množstvo stresu tým ženám a ich rodinám. Báli sme sa, aby im neublížil. Je mi ľúto, že takýto skrat u neho nastal. Nech sa ľudia netrápia, nech nie sú nešťastní, mne je ľúto aj toho muža, ktorý to spravil,“ uzavrela primátorka.

Pri rukojemníckej dráme zasahovali policajti i záchranári. Okolo 13. hodiny čakala pred bankou posádka rýchlej záchrannej služby. Podľa Kataríny Načiniakovej, hovorkyne záchranárov Falck, ženy zranenia neutrpeli, ale muž mal ľahké poranenia. „Po ošetrení bol transportovaný na chirurgické oddelenie do nemocnice v Krompachoch,“ potvrdila Načiniaková. Keď polícia prijala núdzový signál, na miesto okamžite poslali hliadky. Zakrátko prišli aj policajti z Pohotovostného policajného útvaru krajskej polície v Košiciach aj so skupinou policajných vyjednávačov. „Dve pracovníčky banky boli oslobodené. Neutrpeli žiadne zranenia a bol im privolaný posttraumatický tím,“ povedala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. „Vec bude vyšetrovať vyšetrovateľ odboru Kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach ako podozrenie z trestného činu brania rukojemníka. Páchateľovi zaň v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov,“ uzavrela Ivanová.

Agentúrnu správu sme vymenili za autorský článok z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

49 debata chyba
Viac na túto tému: #Krompachy #rukojemnícka dráma