Ftáčnik nebude v tohtoročných voľbách kandidovať za primátora Bratislavy

Bývalý primátor Bratislavy Milan Ftáčnik nezabojuje o primátorské kreslo v tohtoročných komunálnych voľbách. O dôveru občanov sa bude vo voľbách uchádzať ako kandidát na poslanca mestského zastupiteľstva vo volebnom obvode Petržalka.

12.06.2018 13:25
debata (4)
„Po zrelej úvahe som sa rozhodol, že v komunálnych voľbách 2018 nebudem kandidovať za primátora hlavného mesta. Týmto rozhodnutím chcem prispieť k tomu, aby sa netrieštili hlasy a aby najlepší z doteraz ohlásených kandidátov nahradil súčasného primátora Iva Nesrovnala,“ zdôvodnil svoje rozhodnutie Ftáčnik.

Nesrovnal okrem asfaltovania ciest podľa Ftáčnika zlyhal pri manažovaní mesta a plnení svojich volebných sľubov. Je presvedčený, že Bratislava potrebuje zmenu na poste primátora. „V komunálnych voľbách sa budem uchádzať o dôveru občanov ako kandidát na poslanca mestského zastupiteľstva vo volebnom obvode Petržalka. Takto chcem využiť svoje skúsenosti pre rozvoj mesta a skvalitnenie života jeho občanov,“ podotkol Ftáčnik, ktorý momentálne pôsobí ako vysokoškolský pedagóg.

Kandidatúru na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách zatiaľ ohlásil architekt a hudobník Matúš Vallo. Starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva, ktorý má podporu opozičných OĽaNO, SaS a Sme rodina. Kresťanskodemo­kratické hnutie postaví vo voľbách ako kandidátku na bratislavskú primátorku Caroline Líškovú. Kandidatúru na primátora hlavného mesta ohlásil aj bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, ktorý kandiduje ako nezávislý.

O post primátora zvažuje zabojovať starosta bratislavskej Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa. Svoje rozhodnutie má oznámiť v najbližších dňoch. Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa podľa vlastných slov ešte nezaoberá svojou kandidatúrou.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petržalka #Milan Ftáčnik #primátor Bratislavy #mestské zastupiteľstvo