V Stupave auto vrazilo do plynovej prípojky, evakuovali 21 ľudí

Hasiči zasahovali skoro ráno pri dvoch dopravných nehodách - v Stupave a v Bratislave.

16.06.2018 11:07
SR HaZZ Stupava nehoda auto únik plyn evakuácia... Foto: ,
Na snímke auto, ktoré narazilo do plynovej prípojky pred rodinným domom na Dlhej ulici v Stupave v sobotu pred pol štvrtou hodinou ráno 16. júna 2018. Hasiči preto museli evakuovať 21 ľudí z okolitých domov do hasičského evakuačného autobusu.
debata

Ako informovali z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Bratislave, krátko pred pol štvrtou ráno im nahlásili dopravnú nehodu vozidla na Dlhej ulici v Stupave. Po príjazde na miesto hasiči zistili, že osobné auto narazilo do plynovej prípojky pred rodinným domom a prevrátilo sa na strechu. Pre únik plynu museli evakuovať 21 ľudí z blízkych domov. Hasiči zmerali ovzdušie na zistenie prítomnosti metánu v ovzduší a vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia. V spolupráci s prítomnými plynármi zastavili unikajúci plyn. Krátko pred pol šiestou sa evakuovaní obyvatelia už mohli vrátiť do svojich obydlí. Z miesta zásahu neboli nahlásené žiadne zranené osoby.

Podľa doterajších informácií vodič Volkswagenu Passat so senickým evidenčným číslom narazil do plynovej prípojky aj telefónneho stĺpa. „Po dopravnej nehode si nesplnil povinnosti účastníka dopravnej nehody a z miesta nehody ušiel,“ uviedla dnes ráno bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Ako dodala, policajti v krátkom čase zadržali 22-ročného muža a eskortovali ho na policajné oddelenie.

Hasiči zasahovali ráno pred pol piatou aj pri čelnej zrážke dvoch osobných áut na Rybničnej ulici v Bratislave. V spolupráci s posádkou Záchrannej zdravotnej služby poskytli dvom osobám prvú pomoc a na vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Stupava #únik plynu #Hasičský a záchranný zbor