NAKA preveruje streľbu na koscov v Banskej Bystrici

Pondelkovú streľbu z neďalekej bytovky na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici na koscov preveruje Národná kriminálna agentúra (NAKA). Informuje o tom Polícia SR na svojom Facebooku. Ako sa píše na sociálnej sieti, "NAKA preveruje podozrenie zo streľby a extrémistické prejavy".

25.06.2018 18:25 , aktualizované: 18:46
debata (44)

Podľa polície totiž, ako informovali médiá, „malo dôjsť k streľbe z balkóna paneláku na kosca mestskej zelene. Keďže tento útok mali sprevádzať extrémistické prejavy, NAKA celú situáciu preveruje“. Polícia okrem toho preveruje i hodnovernosť prípadu, pričom verejnosť bude informovať.

Jedného z pätice pracovníkov banskobystrickej mestskej spoločnosti Zares, ktorí v pondelok kosili trávu na sídlisku Sásová, postrelili popoludní asi o 14.00 h do ruky zo vzduchovej zbrane. TASR informáciu potvrdil riaditeľ Zares-u Ivan Šabo.

„Niekomu zrejme prekážal hluk, ktorý vydávajú kosačky, a vystrelil trikrát do skupiny našich koscov. Jedného pracovníka pri tom strela zranila na ruke,“ uviedol Šabo. Strelec spolu s ďalšími osobami sa mal nachádzať na ôsmom poschodí neďalekej bytovky.

Podľa neho zamestnanci mestského podniku, z ktorých časť tvoria Rómovia, sú často terčom útokov ľudí. „Už do nich napríklad hádzali vajcia alebo ich oblievali vodou,“ dodal.

„Je dôvodná obava, že mohlo ísť aj o rasovo motivovaný čin. Verím, že sa orgánom činným v trestnom konaní podarí tento odsúdeniahodný prípad čo najskôr vyšetriť a vinníka potrestať, aby sa podobné situácie neopakovali,“ reagoval na streľbu primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

44 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Banská Bystrica #NAKA