Prieskum Focusu: Novým primátorom Bratislavy by bol opäť Nesrovnal

Ak by sa komunálne voľby konali už túto sobotu, v Bratislave by sa novým primátorom stal opäť nezávislý kandidát Ivo Nesrovnal. Volilo by ho 30,9 percenta respondentov. Vyplýva to z prieskumu agentúry FOCUS, ktorý si objednal volebný tím Matúša Valla.

09.07.2018 12:09 , aktualizované: 17:42
debata (26)

Na druhom mieste by podľa prieskumu skončil nezávislý kandidát Václav Mika s počtom hlasov 23,6 percenta. Nasleduje nezávislý kandidát s podporou strán OĽaNO, SaS a Sme rodina Ján Mrva, ktorého by volilo 23,5 percenta respondentov. Na štvrtom mieste by sa umiestnil nezávislý kandidát s podporou strán SPOLU – občianska demokracia a hnutia Progresívne Slovensko MAtúš Vallo, ktorému by dalo svoj hlas 17,2 percenta respondentov. Za primátorku Bratislavy, kandidátku strany KDH Caroline Líškovú, by chcelo 4,8 percenta respondentov.

Prieskum sa uskutočnil v dňoch 20. júna až 2. júla formou osobného a telefonického dopytovania. Výberovú vzorku tvorilo 1 012 respondentov, ktorí reprezentujú dospelú populáciu Bratislavy s trvalým pobytom v meste z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania a okresu bydliska.

Otázka znela: V novembri tento rok budú ďalšie komunálne voľby a v Bratislave sa opäť bude voliť primátor. Ak by sa tieto voľby konali už túto sobotu a kandidovali by nasledovní kandidáti a kandidátky, komu z nich by ste dali svoj hlas? Výsledky prieskumu poskytol media manažér Teamu Vallo Martin Burgr.

„S ohľadom na to, že nás ešte čaká niekoľkomesačná kampaň a vzhľadom k štatistickej chybe, ktorá je prirodzenou súčasťou každého prieskumu, možno konštatovať relatívne vyrovnané šance v boji o primátorskú stoličku medzi pánmi Nesrovnalom, Mikom, Mrvom a Vallom,“ skonštatoval Martin Slosiarik z agentúry Focus.

Voľby do orgánov samospráv obcí a miest budú 10. novembra.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ivo Nesrovnal #Václav Mika #Ján Mrva #matúš vallo #caroline líšková #voľby primátora Bratislavy 2018