Na bratislavskom letisku pristálo lietadlo bez podvozku

Počas pristávania na bratislavskom Letisku Milana R. Štefánika sa v stredu nevysunul pristávací podvozok malému súkromnému lietadlu typu Rockwell. Podľa hovorkyne letiska Veroniky Ševčíkovej bol na palube len kapitán lietadla z Českej republiky, ktorý je v poriadku. Dráha letiska sa nepoškodila.

18.07.2018 12:03 , aktualizované: 14:20
Bratislava, letisko, lietadlo, pristátie,... Foto: ,
Počas pristávania na bratislavskom Letisku Milana R. Štefánika sa v stredu nevysunul pristávací podvozok malému súkromnému lietadlu. Na snímke lietadlo spolu so zásahovými a technickými vozidlami.
debata (2)

„Nebol vyhlásený žiaden typ pohotovosti, podľa štandardných postupov sa na miesto dostavili hasiči a prevádzkové zložky,“ opísala Ševčíková. Incident podľa jej slov neovplyvnil prevádzku na letisku.

„Po odstránení lietadla a vykonaní kontroly stavu vzletovo-pristávacej dráhy bude prevádzka na dráhe 04–22 obnovená,“ avizovala hovorkyňa.

Na mieste nezasahujú ani bratislavskí hasiči. „Nevyžiadali si nás k asistencii, letisko má svoj závodný hasičský útvar, ktorý zasahuje na mieste udalosti,“ povedali z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #letisko M. R. Štefánika