Cestu v Chorvátskom Grobe otvorili po rekonštrukcii o mesiac skôr

Rekonštruovaný úsek cesty v Chorvátskom Grobe, časti Čierna Voda, je od štvrtka prejazdný. Komunikáciu sa podarilo dať do prevádzky o mesiac skôr, ako sa plánovalo.

26.07.2018 10:19
debata

„Otvorením cesty sa výrazne odľahčí doprava v okolí Bratislavy, Senca a Pezinka a vodiči tak nebudú musieť využívať obchádzkovú trasu,“ pripomenula hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman.

Informovala tiež, že po sprejazdnení cesty budú ešte cestári dokončovať vjazdy a výjazdy do ulíc, krajnice, odvodňovacie rigoly a vodorovné dopravné značenie. „Budú to robiť za plnej premávky, preto žiadame vodičov o trpezlivosť, ohľaduplnosť, rešpektovanie dočasného dopravného značenia a zvýšenú opatrnosť pri jazde,“ doplnila.

Predmetom rekonštrukcie cesty bola revitalizácia cestného telesa komunikácie pozostávajúca z odfrézovania poškodených a zhotovenia nových asfaltobetónových vrstiev vozovky, recyklácie vozovkových vrstiev s cieľom zvýšenia únosnosti vozovky, stabilizácia zemín v podloží, vybudovanie nových nespevnených krajníc vozovky a realizácia nového zvislého a vodorovného dopravného značenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #rekonštrukcia ciest