V Spišskej Novej Vsi strieľali policajti po vodičovi, ktorý nezaplatil za benzín

Polícia v stredu naháňala vodiča, ktorý nezaplatil za benzín. Krátko pred 16.00 h 45-ročný miestny muž nezaplatil za nákup pohonných hmôt na jednej z tamojších čerpacích staníc a ušiel.

26.07.2018 11:33 , aktualizované: 11:44
debata (9)

Vodič Škody podľa polície „nereagoval na signály, aby zastavil vozidlo. Naopak, nebezpečnou rýchlosťou ohrozoval nielen iných vodičov, ale aj chodcov.“

Stalo sa tak po tom, ako vodič ušiel z benzínovej pumpy bez zaplatenia. Vodič išiel aj v protismere a dokonca nereagoval ani na jeden varovný výstrel do vzduchu. Celá naháňačka sa skončila až haváriou v plote rodinného domu.

„Vodič krátko po 18.30 h. nezvládol vedenie vozidla, prerazil oplotenie jedného z rodinných domov v Spišskej Novej Vsi a prednou časťou vozidla spadol do záhrady. Po dopravnej nehode odmietol z auta vystúpiť a kládol aktívny odpor. Policajti voči nemu použili aj donucovacie prostriedky,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová s tým, že muž sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu biologického materiálu na zistenie prítomnosti alkoholu, prípadne iných návykových látok.

Po lekárskom ošetrení vodiča umiestnili do cely policajného zaistenia a vzniesli voči nemu obvinenie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. So súhlasom prokurátora bol obvinený muž prepustený na slobodu, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden rok.

„Polícia zároveň zisťuje, či vodič oprávnene používal firemné vozidlo a taktiež skúma trestno-právnu zodpovednosť pre trestný čin všeobecného ohrozenia, respektíve pre iné trestné činy,“ doplnila Ivanová.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #agresívny vodič #Spišská Nová Ves #polícia SR