Na webe mesta Bratislava je interaktívny rozpočet na rok 2018

Hlavné mesto pripravilo aj v roku 2018 interaktívny rozpočet. Verejnosť sa tak na webe Bratislavy môže zorientovať v zdrojoch príjmov i účele výdavkov mesta.

30.07.2018 12:09
nesrovnal Foto: ,
Primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal. Archívne foto.
debata

„Prostredníctvom tejto zjednodušenej infografiky sa možno dostať k informáciám o jednotlivých kapitolách rozpočtu a lepšie si predstaviť financovanie Bratislavy,“ doplnil primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal. Zdôraznil, že vizualizácia finančných tokov pomáha lepšiemu informovaniu obyvateľov o základnom nástroji mesta a zároveň umožňuje verejnú kontrolu.

Interaktívny rozpočet Bratislavy na rok 2018 pozostáva z dvoch základných častí – príjmovej a výdavkovej. Po kliknutí na ktorúkoľvek položku v jednej z týchto dvoch častí sa zobrazia ďalšie položky, ktoré sú súčasťou konkrétnej oblasti rozpočtu, pričom je možné postupne prechádzať cez programy, podprogramy až k jednotlivým prvkom.

Interaktívne rozpočty za roky 2016 a 2017 zobrazujú reálne výsledky hospodárenia za dané roky a vychádzajú zo záverečných účtov. Interaktívny rozpočet na rok 2018 zobrazuje dáta na daný rok, ktorý bol schválený mestským zastupiteľstvom 7. decembra 2017.

Aplikácia Interaktívny rozpočet je prístupná na webovej stránke hlavného mesta v časti Chcem vedieť, v podčasti Rozpočet a hospodárenie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #rozpočet #Ivo Nesrovnal