Vysoké teploty rozpálili Bratislavu, mesto reaguje viacerými opatreniami

V centre hlavného mesta ponúknu osvieženie cisterny s pitnou vodou, komunikácie sa budú polievať častejšie, na mestských kúpaliskách predĺžia otváracie hodiny.

31.07.2018 11:12
debata (14)

Bratislavská radnica prijíma opatrenia v súvislosti s mimoriadne horúcim počasím týchto dní.

Cisterny s pitnou vodou budú od utorka na Hlavnom námestí a na Poštovej ulici. „K dispozícii budú na Hlavnom námestí od 11.00 do 17.00 h a na Poštovej ulici v čase od 10.00 do 16.00 h,“ informovala hovorkyňa mesta Zuzana Onufer. Uviedla tiež, že počas najbližších dní bude mesto vo väčšej miere kropiť rozpálené cesty v centre, aby znížilo prašnosť a schladilo vozovky i ovzdušie.

Niektoré mestské kúpaliská, ktoré majú otvorené do 19.00 h, predĺžia otváracie hodiny. Od stredy 1.8. do utorka 7.8. budú kúpaliská Lamač, Rača a Krasňany zatvárať až o 20.00 h.

Onufer pripomenula, že v meste tiež fungujú rozprašovače vodnej hmly, ktoré sú v najfrekvento­vanejších lokalitách. Osvieženie ponúkajú na Hviezdoslavovom námestí, Hlavnom námestí, pred Starou tržnicou na Námestí SNP, v Medickej záhrade a na Námestí slobody. Od tohto roku sú rozprašovače aj na Námestí Martina Benku, na Dulovom námestí a v ružinovskom par­ku.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #počasie #horúčavy