Turista neprežil viac ako 100-metrový pád vo Vysokých Tatrách

V sobotu v poludňajších hodinách horskí záchranári zasahovali na výzvu poľských turistov, ktorí nahlásili pád muža z hrebeňa vedúceho na Hincovu vežu.

04.08.2018 15:36
Slovensko, Tatry, VYsoké Tatry, turista, hory,... Foto:
Vysoké Tatry.
debata (3)

Ako ďalej na svojej internetovej stránke informuje Horská záchranná služba, vysokohorský turista po páde z vyše 100 metrov cez niekoľko prahov skončil na skalnatom suťovisku.

„Horskí záchranári požiadali o súčinnosť leteckých záchranárov, ktorých posádka zobrala na palubu v Starom Smokovci horského záchranára a spoločne leteli do Mengusovskej doliny. Vysokohorský turista pádom utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Záchranári telesné pozostatky transportovali do márnice v Starom Smokovci,“ uviedla HZS.

Záchranári leteli na pomoc aj turistke v Západných Tatrách

Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) v Západných Tatrách a leteckí záchranári zo Žiliny leteli v sobotu na pomoc 36-ročnej poľskej turistke, ktorá si zranila nohu na turistickom chodníku pod Račkovým sedlom a nebola schopná samostatnej chôdze.

„Po vysadení horského záchranára, ktorý jej poskytol neodkladnú prednemocničnú starostlivosť, ju spolu so záchranárom HZS evakuovali pomocou palubného navijaku priamo z terénu. Po vysadení horského záchranára v ústí Žiarskej doliny pokračovala letecky do nemocnice v Liptovskom Mikuláši na ďalšie ošetrenie,“ informovala HZS na svojej internetovej stránke.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Západné Tatry #turista