Pri oprave trafostanice v Bratislave zahynul robotník

Nešťastná udalosť mohla podľa informácií TV Markíza spôsobiť výpadok prúdu vo viacerých častiach hlavného mesta.

10.08.2018 12:45 , aktualizované: 16:03
elektricka, mhd, doprava Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (9)

Predpoludňajší výpadok elektrického prúdu paralyzoval v piatok bratislavskú mestskú hromadnú dopravu (MHD) vo východnej časti mesta. Dodávka elektriny je už obnovená.

Podľa informácií TV Markíza mohla za následok výpadu prúdu prebiehajúca oprava trafostanice, počas ktorej bol jeden z elektrikárov zasiahnutý elektrinou a aj po tom, ako sa ho záchranári pokúšali oživovať asi dve hodiny, zraneniam podľahol.

Električková doprava nepremávala na Ružinovskej a Vajnorskej radiále, od križovatky s Tomášikovou ulicou smerom na Zlaté Piesky. Dopravný podnik však pre cestujúcich zabezpečil náhradnú autobusovú dopravu. Trolejbusová doprava nepremávala od centra mesta smerom na Dolné Hony, dispečing sa aj tu snažil zabezpečiť náhradnú dopravu.

Porucha transformátorov

„Dnes o 11.30 hod prišlo k výpadku oboch transformátorov elektrickej stanice Ostredky, z ktorej je zásobovaná elektrickou energiou veľká časť bratislavských mestských častí Ružinov, Podunajské Biskupice a Vrakuňa. Celkovo bolo postihnutých 47 800 odberných miest,“ priblížila Michaela Dobošová, hovorkyňa spoločnosti Západoslovenská energetika, a.s., (ZSE).

Dodávka elektriny obnovená

Elektrina v bratislavských mestských častiach Ružinov, Podunajské Biskupice a Vrakuňa už funguje. Krátko po 14. hodine to potvrdila hovorkyňa ZSE s tým, že po nasadení všetkých dostupných kapacít a zdrojov bolo 80 percent zákazníkov znovu pripojených už do dvoch hodín. „Celkové obnovenie dodávky sme zabezpečili do troch hodín,“ dodala.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #MHD #tragická smrť #výpadok prúdu