Prokurátor podal obžalobu na starostu Devínskej Novej Vsi

Prokurátor podal obžalobu na starostu Devínskej Novej Vsi. Ako ďalej informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová, "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry dnes podal na Špecializovaný trestný súd obžalobu na Milana J. a spol. pre prečin nepriamej korupcie. Obžalované sú tri fyzické osoby a jedna právnická osoba".

10.08.2018 14:39
hypotéka, úver, úplatok, dohoda, platba Foto:
Ilustračné foto.
debata (8)

Milan J. mal podľa Tökölyovej začiatkom roka 2017 v mene spoločnosti G. sľúbiť úplatok vo výške päťtisíc eur vedúcemu pracovníkovi Okresného úradu Bratislava za kladné vybavenie žiadosti tejto spoločnosti. „Vedúci pracovník Okresného úradu Bratislava nebol trestne stíhaný, vec nahlásil polícii a ďalej s ňou spolupracoval,“ uviedla ďalej Tökölyová. V prípade dokázania viny hrozia Milanovi J. až dva roky väzenia.

Situácia s devínskonovo­veským starostom sa nepáčila ani miestnym poslancom z klubu Devínska Inak, ktorí ešte vlani v apríli žiadali na mimoriadnom zasadnutí zastupiteľstva, aby starosta odstúpil z funkcie. Milan J. to vtedy odmietol s tým, že sa cíti nevinný a dodal, že legitimita mandátu je odvodená od občanov a on sa bude zodpovedať len im.

Milan J. je starostom bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves od roku 2010, za bratislavského mestského poslanca bol zvolený v roku 2014. O verejné funkcie sa uchádzal postupne ako nominant Kresťanskodemo­kratické hnutie (KDH) v roku 2006, Slovenskej demokratickej a kresťanskej únia (SDKÚ) v roku 2010 a strany Sieť v roku 2014.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #starosta