Nemocnica v Brezne bude bez elektriny

Celý areál Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Brezne bude v stredu 22. augusta od 8:00 do 18:00 bez dodávok elektrickej energie. Dôvodom je rekonštrukcia distribučnej siete Stredoslovenskej distribučnej. „Väčšina pracovísk nebude vedieť vyšetriť pacientov a ambulancie nebudú ordinovať,“ informuje na svojej internetovej stránke nemocnica s tým, že bude zabezpečená akútna zdravotná starostlivosť.

21.08.2018 12:29
Nemocnica poliklinika Brezno Foto:
Nemocnica s poliklinikou Brezno.
debata (1)

Núdzové napájanie elektrickou energiou zabezpečí Nemocnica s poliklinikou v Brezne náhradným zdrojom – motorgenerátorom. „Tým budú napájané len veľmi dôležité odberné miesta areálu nemocnice,“ uvádza oznam na stránke. Väčšina pracovísk nebude vedieť vyšetriť pacientov a preto nemocnica žiada pacientov, aby nechodili na vyšetrenie 22. augusta a preobjednali sa. Ambulancie nebudú ordinovať a zatvorená bude aj rehabilitácia, rádio-diagnostické oddelenie a technicko-hospodárske zložky.

Breznianska nemocnica sa počas celého tohto roka pripravuje na veľkú rekonštrukciu. V tomto období sa robia prípravné práce, vypracúvajú sa podklady k verejným obstarávaniam a pokračujú ďalšie nevyhnutné aktivity. Pre nutnosť prípravy priestorov na doteraz najväčšiu investičnú akciu sa jednotlivé pracoviská sťahujú do náhradných priestorov. Rekonštrukcia má byť hradená z veľkej časti z eurofondov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #Brezno