Inšpektorka práce si mala vypýtať úplatok, skončila vo väzbe

Zadržanie a následné obvinenie pracovníčky košického inšpektorátu práce je výsledkom stredajšieho (22.8.) zásahu národnej protikorupčnej jednotky NAKA. Zadržanou je Veronika C. (30), ktorú vyšetrovateľ obvinil zo zločinu prijímania úplatku a prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

23.08.2018 15:13
debata (1)

Obvinená vykonávala inšpekciu práce v jednej z michalovských reštaurácií. V júli tohto roku reštauráciu navštívila a stretla sa s vedúcim prevádzky. Na stretnutí mala od neho žiadať úplatok za to, že kontrola dopadne v jeho prospech. Najskôr 4000 eur, neskôr mala zľaviť na 3200 eur. Mala nechať na seba telefónne číslo, aby jej zavolal, keď zoženie peniaze, na čo mal dva týždne. Keď peniaze zohnal, stretli sa na parkovisku v blízkosti budovy košického inšpektorátu práce. Tu mala opäť požiadať o uvedený úplatok, ktorý aj mala prijať.

Nasledoval zásah národnej protikorupčnej jednotky. Policajti ju zadržali a zaistili aj úplatok. Teraz sa nachádza vo väzbe a v prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na 12 rokov.

Informoval o tom Michal Slivka z Prezídia Policajného zboru.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Inšpektorát práce #úplatok