Pre búrky v Bratislave a okolí vydali meteorológovia výstrahu 3. stupňa

Búrky s krúpami a výdatné zrážky dnes trápia Západné Slovensko. Podobné to môže byť aj v nedeľu ráno. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Pre búrky vyhlásil v okresoch Bratislava, Senec, Pezinok a Malacky výstrahu tretieho stupňa. Výstraha platí do rána do 9. h. Platí tu aj výstraha prvého stupňa pred povodňou.

01.09.2018 18:03 , aktualizované: 20:35
debata (2)

Búrky môžu pretrvávať do utorka do ôsmej hodiny ráno. Zároveň meteorológovia upozorňujú, že na väčšine územia spadne približne 50 – 90 milimetrov zrážok. Dážď bude sprevádzať nárazový vietor s rýchlosťou 60 – 70 kilometrov za hodinu. Výstraha platí takmer do polnoci, potom má do rána do 9.00 h platiť výstraha druhého stupňa. Platí tu aj výstraha prvého stupňa pred povodňou.

"Je zvýšená pravdepodobnosť výdatných zrážok, pri búrkach alebo z trvalejšieho dažďa, čo predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

Výstrahu prvého stupňa SHMÚ vydal aj pre okresy Michalovce, Sobrance a Trebišov na nedeľu od 14:00 do 17:00.

SHMÚ tiež upozorňuje, že pri spomínaných zrážkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov).

2 debata chyba
Viac na túto tému: #SHMÚ #búrky