Dážď v Bratislave komplikoval dopravu, premávku električiek obnovili

Silný dážď v Bratislave komplikoval v sobotu dopravnú situáciu v hlavnom meste. Odklonené boli niektoré linky MHD. Pre intenzívny dážď a následné záplavy bolo v Bratislave uzavretých viacero cestných komunikácií.

01.09.2018 19:12 , aktualizované: 23:16
zaplavy, pocasie, dazd, doprava, podchod... Foto: ,
Pre intenzívny dážď a následné záplavy je v Bratislave uzavretých viacero cestných komunikácií.
debata (80)

Pre búrky vyhlásil v okresoch Bratislava, Senec, Pezinok a Malacky výstrahu tretieho stupňa. Výstraha platí do rána do 9. h. (Viac v osobitnej správe.) V meste pršať prestalo ešte pred polnocou zo soboty na nedeľu, podobná situácia však môže nastať v noci z nedele na pondelok, kde predpovede hovoria o ďalších výdatných dažďoch.

Situácia si počas soboty vyžiadala aj odstávku niektorých električiek. Linka číslo 4 medzi Zátiším a Vozovňou Jurajov dvor však už premáva, obnovili ju v sobotu po 20.00 h. Po 21:37 h bola obnovená premávka električiek liniek 8 a 9 v Ružinove. Informovala o tom webstránka imhd.sk

Pre zaplavenie podjazdu na Gagarinovej ulici premávajú linky 201 a 202 cez Mierovú ulicu. Premávka na linke 201 je opäť až na Dolné hony, treba však počítať s veľmi nepravidelnou premávkou. Odklonom cez Ružinov premáva aj linka 65. Na Mierovej ulici sa tvorili kolóny, ale vo večerných hodinách s útlmom dopravy zostala Mierová voľná.

Medzi Zátiším a Odborárskou premáva odklonom aj linka 51. Aj tu treba počítať s väčším meškaním. Odklonená je linka 50 z podjazdu na Ružinovskej. Autobusy premávajú cez Bajkalskú. Obsluhuje však všetky zastávky. Podchod na Trnavskom mýte je opäť funkčný.

Uzavreté sú niektoré cestné komunikácie

Pre intenzívny dážď a následné záplavy bolo v Bratislave uzavretých viacero cestných komunikácií. Informovala Katarína Kohútiková z tlačového oddelenia bratislavského magistrátu.

Pretrvávajúci silný dážď v Bratislave ochromil...
Pretrvávajúci silný dážď v Bratislave ochromil...
+6Pretrvávajúci silný dážď v Bratislave ochromil...

Na Račianskej je uzavretá cesta v smere do centra od Gaštanového hájika, na Bajkalskej podjazd pod kruhovým objazdom, smer centrum aj podjazd Prievozská. Na Gagarinovej a Vajnorskej sú uzavreté železničné podjazdy. Nepriechodná je aj Ružinovská ulica pod nadjazdom Bajkalská.

„Prosíme vodičov, aby sa vyhli týmto úsekom komunikácií. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal aktívne komunikuje s riaditeľom príslušnej sekcie Magistrátu hlavného mesta a náčelníkom Mestskej polície s cieľom zabezpečiť vzájomnú koordináciu všetkých zložiek, ktoré spolupracujú pri zjazdnosti komunikácií a plynulosti premávky. Situáciu neustále monitorujeme,“ uviedla Kohútiková.

Stella centrum informovala, že na Trnavskom mýte nefungujú semafory, nesvietia ani za Podunajskými Biskupicami, v smere do Mosta pri Bratislave.

Pomáhajú hasiči

Dispečeri hlavého mesta sú nasadení v teréne a aktívne spolupracujú s hasičskými zložkami pri sprejazdňovaní komunikácií pomocou odčeprpávačiek vo­dy.

Bratislavskí hasiči momentálne zasahujú pri odčerpávaní zatopených priestorov, najmä v mestských častiach Ružinov a Rača. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

„Zasahujú tiež v ružinovskej nemocnici vo vonkajších priestoroch pri laboratóriách, kde sa nahromadilo veľké množstvo vody,“ priblížila Farkasová. Bratislavskí hasiči absolvovali v sobotu doteraz 12 výjazdov.

Obmedzený centrálny príjem Ružinovskej nemocnice

Silná búrka znemožnila Nemocnici Ružinov prevádzku centrálneho príjmu. „Zdravotnú starostlivosť, samozrejme, poskytujeme, ale pacientov, ktorí vyžadujú akútnu hospitalizáciu, odkláňame do nemocnice na Kramároch alebo do Petržalky,“ povedala pre hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská.

Dažďová voda prenikla aj do suterénu, kde obmedzila prevádzku výťahov. „Na mieste už zasahujú hasiči, ktorí dažďovú vodu odčerpávajú,“ dodala hovorkyňa.

80 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #dážď #MHD #záplavy