Pri Leviciach sa roztrhol rýchlik, dopravu načas prerušili

Na železničnej trati v úseku Kalná nad Hronom a Levice bola v stredu prerušená doprava. Dôvodom je roztrhnutie vlakovej súpravy rýchlika R 811. K udalosti došlo pred 10. hodinou.

05.09.2018 11:32
debata (11)

Podľa slov hovorcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáša Kováča sa už pracuje na odstránení následkov tejto udalosti.

Ako uviedol, k roztrhnutiu vlakovej súpravy dochádza iba zriedkavo, najčastejšie pre únavu materiálu. „Obvykle je to pri rozbehu súpravy, kedy je zaťaženie najväčšie. Nejde o situáciu, ktorá by ohrozovala cestujúcich, pretože sa pri nej vždy automaticky spustí brzdiaci systém, ktorý vagóny zastaví. Ani teraz k žiadnym zraneniam ľudí nedošlo. Škody na vagónoch, samozrejme, sú, vyčíslené zatiaľ neboli,“ uviedol Kováč.

Železnice pristavia k súprave náhradný rušeň, ktorý ju o 11.30 h odvezie do Levíc, pristavené budú aj náhradné autobusy. „Táto udalosť zasiahne aj rýchlik 810 z Košíc do Bratislavy, ktorý bude meškať približne 70 minút. Celá situácia nás veľmi mrzí, budeme sa snažiť jej následky odstrániť čo najskôr,“ dodal Kováč.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #železnica