Trenčín má zatiaľ troch kandidátov na primátora

Richarda Rybníčka chce na poste primátora Trenčína vystriedať mestský poslanec Miloš Mičega (48). Dnes oficiálne oznámil svoju kandidatúru. Miloš Mičega kandidoval ako nezávislý, podporu mu však dnes prišli do Trenčína vyjadriť aj zástupcovia SaS, hnutia Sme rodina a OĽaNO.

05.09.2018 13:27
Trenčín, voľby komunálne, primátor, Miloš Mičega Foto: ,
Miloš Mičega ohlásil kandidatúru na post primátora mesta Trenčín v tohtoročných novembrových komunálnych voľbách.
debata

Mičega pracuje ako vedúci Stavebného úradu v Trenčianskych Tepliciach. Je poslancom Mestského zastupiteľstva v Trenčíne a zároveň aj poslancom krajského zastupiteľstva. Predložil volebný program, v ktorom sľubuje splniť krátkodobé, strednodobé a dlhodobé ciele. Medzi krátkodobé ciele, s ktorými chce začať hneď po svojom zvolení, patrí napríklad obnova detských a športových ihrísk či odstraňovanie bariér na chodníkoch. V strednodobých cieľoch, ktoré sa dajú realizovať počas jedného volebného obdobia, hovorí o komplexnej obnove ciest, chodníkov a verejných priestorov.

„Dlhodobé ciele presahujú jedno volebné obdobie, ale musíme si povedať, že raz s nimi treba začať, aj keď je to nepopulárne. Je najvyšší čas riešiť obchvat mesta. Trenčín je zahltený motorovými vozidlami a z centra treba dostať autá preč,“ zdôraznil Miloš Mičega. Okrem toho sľubuje zmeny v oblasti parkovacej politiky, ktorú zaviedol súčasný primátor, a tiež pomoc pri viaznucej výstavbe futbalového štadióna. Kandidatúru do primátorských volieb, ktoré sa uskutočnia 10. novembra, už v minulosti ohlásil terajší primátor Richard Rybníček a mestská poslankyňa Danica Birošová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komunálne voľby 2018 #primátor Trenčína #kandidát na primátora