Požiar lesa v Polomke lokalizovali, hasičom by pomohol výdatný dážď

Požiar lesa pri obci Polomka v okrese Brezno sa hasičom podarilo v podvečerných hodinách lokalizovať. Oheň sa nešíri a príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) večer dohášali ohniská. Časť z nich zostáva na mieste aj počas noci, rovnako ako aj zamestnanci lesov. Pomohol by im výdatný dážď. V piatok krátko pred 23.00 h to konštatoval Roman Borčin z operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici.

14.09.2018 11:11 , aktualizované: 23:42
debata (1)

Oheň zachvátil mladý les vo štvrtok (13.9.) po 11.00 h. Hasičom prácu od začiatku komplikoval silný vietor a ťažko dostupný terén.

Podľa informácií Zuzany Farkasovej z Prezídia HaZZ z piatka dopoludnia zasiahol požiar plochu asi šesť hektárov. Pri udalosti zasahovali hasiči z Modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí Stred a Západ, ako i hasiči z Pliešoviec, Žiaru nad Hronom, Novej Bane, Rimavskej Soboty, Rožňavy, Zvolena a Brezna. Podporu zo vzduchu poskytoval vrtuľník Leteckého útvaru ministerstva vnútra i ministerstva obrany.

Ako Borčin dodal, na mieste udalosti zasahovalo okolo 80 ľudí, profesionálni i dobrovoľní hasiči a pracovníci lesov. Spotrebovali odhadom 300 000 litrov vody z bambi vakov a cisterien. HaZZ bude počas víkendu situáciu monitorovať a uhášať prípadné ohniská.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Polomka