Petržalka spravila ďalší krok k výstavbe električkovej trate

Petržalský stavebný úrad vydal Oznámenie o začatí územného konania na stavbu Nosný systém MHD, na jeho druhú časť od Bosákovej ulice po Janíkov dvor. Ide o ďalší krok k výstavbe 2. etapy električkovej trate. Ten posledný by mal byť v roku 2023.

17.09.2018 16:36
šafko, električka, petržalka, bratislava Foto: ,
Druhá etapa električkovej trate v Petržalke musí byť hotová do roku 2023. Vtedy totiž končí programové obdobie, z ktorého sa čerpajú na tento projekt európske peniaze.
debata (2)

Oznámenie už stavebný úrad rozposlal všetkým účastníkom konania a dotknutým orgánom, oznámil to tiež na verejnej tabuli. Teraz budú plynúť zákonné lehoty, kedy môžu účastníci konania a dotknuté orgány toto oznámenie pripomienkovať, prípadne podávať k nemu návrhy, informovala Silvia Vnenková z miestneho úradu.

„Keďže výstavba električkovej trate je našou prioritou, všetky pripomienky vyhodnotíme v čo najskoršom možnom čase, aby sme hneď potom mohli vydať územné rozhodnutie, čo bude ďalší krok k tomu, aby sa električka až do Janíkovho dvora stala realitou v stanovenom termíne. Teraz je na hlavnom meste ako investorovi, aby dodal úplnú dokumentáciu, aby sa neopakovali chyby z 1. etapy,“ povedal petržalský starosta Vladimír Bajan.

Električku v Petržalke až po jej konečnú stanicu označil starosta za konkrétny príspevok k Týždňu mobility, ktorý by prispel k tomu, aby Petržalčania nechali svoje autá doma a využívali viac MHD. A možno nielen v tomto týždni.

Druhá etapa električkovej trate od zastávky Bosákova po Janíkov dvor za odhadovaných 100 miliónov eur musí byť hotová do roku 2023. Vtedy totiž končí programové obdobie, z ktorého sa čerpajú na tento projekt európske peniaze.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #električka do Petržalky