Požiar, ktorý spustošil les nad Polomkou, sa znova rozhorel

Podľa informácií zo stránky RTVS na sociálnej sieti, sa opäť rozhorel les nad obcou Polomka v okrese Brezno.

18.09.2018 14:27 , aktualizované: 14:37
HaZZ požiar les Polomka hasiči vrtuľníky Foto: ,
Zhorenisko po rozsiahlom požiari lesa v katastri obce Polomka v okrese Brezno.
debata

S požiarom mladého lesa zničeného po víchrici bojovali minulý týždeň hasiči. Oheň sa v piatok 14. septembra večer už nešíril a príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) až do soboty dohášali ohniská. Časť z nich a rovnako ako aj zamestnanci lesov zostali na mieste počas celého víkendu.

Podľa RTVS mali prvý požiar lesa na svedomí zrejme hubári alebo zberači lesných plodov.

Oheň zachvátil mladý les vo štvrtok (13.9.) po 11.00 h. Hasičom prácu od začiatku komplikoval silný vietor a ťažko dostupný terén.

Podľa informácií Zuzany Farkasovej z Prezídia HaZZ z piatka dopoludnia zasiahol požiar plochu asi šesť hektárov. Pri udalosti zasahovali hasiči z Modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí Stred a Západ, ako i hasiči z Pliešoviec, Žiaru nad Hronom, Novej Bane, Rimavskej Soboty, Rožňavy, Zvolena a Brezna. Podporu zo vzduchu poskytoval vrtuľník Leteckého útvaru ministerstva vnútra i ministerstva obrany.

Ako Borčin dodal, na mieste udalosti zasahovalo okolo 80 ľudí, profesionálni i dobrovoľní hasiči a pracovníci lesov. Spotrebovali odhadom 300 000 litrov vody z bambi vakov a cisterien. HaZZ bude počas víkendu situáciu monitorovať a uhášať prípadné ohniská.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #lesný požiar #Brezno #Polomka